Skip to main content
Sneeuwsafari in Noord-Zweden
Een sledehondentocht, zoals hier met Jokkmokkguiderna, is een avontuur dat je meegemaakt moet hebben.
Foto credit: Anna Öhlund/imagebank.sweden.se

Noord-Zweden

Het noordelijke deel van Zweden biedt een breed scala aan dingen om te doen, ongeacht het seizoen. Tijdens de vroege zomer kun je genieten van de unieke middernachtzon. In de winter is het spectaculaire noorderlicht, dat bekend staat als de grootste lichtshow op aarde, te zien in Zweeds Lapland. Noord-Zweden is ook de thuisbasis van de Sami, een van 's werelds inheemse volkeren.

Op pad in Lapland
Foto: Hans-Olof Utsi/imagebank.sweden.se

Op naar het hoge noorden

Wordt het de middernachtzon in de zomer of het noorderlicht in de winter? Noord-Zweden is de toegangspoort tot vele magische ervaringen in zowel de zomer als de winter. Lapland bestaat grofweg uit twee delen. Het noordelijke deel: Swedish Lapland. En het zuidelijke deel: Gold of Lapland. Beiden delen staan garant voor prachtige outdoor avonturen. Ontdek het zelf & go north!

Op naar het hoge noorden

Waar en wanneer kan je de middernachtzon in Zweden zien

Middernachtzon is wanneer de zon in de zomer nooit ondergaat. De middernachtzon is een periode van 24 uur zonlicht die kan worden ervaren boven de poolcirkel in Zweeds Lapland.

Kiruna

Kiruna - de meest noordelijke stad van Zweden - heeft veel te bieden. Het is de perfecte plek om het noorderlicht te zien en de middernachtzon te ervaren. En je vindt hier de hoogste berg van het land, Kebnekaise.

Swedish Lapland

Een bezoek aan Swedish Lapland zal een unieke wereld openen, een combinatie van uitgestrekte natuur, authentieke Samische cultuur en culinaire specialiteiten. Afhankelijk van het seizoen waarin je komt, zul je totaal verschillende ervaringen hebben, maar ze zullen allemaal onvergetelijk zijn.

Västerbotten – een hotspot voor onvergetelijke ervaringen in de natuur

Er zijn maar weinig regio’s die zoveel afwisseling bieden als Västerbotten, vooral als je op een duurzame manier toeristische activiteiten in de natuur wil beleven. De natuur is magisch, maar ben je daarnaast ook een stadsmens, dan kun je hier ook prima terecht. In de regio zijn twee steden te vinden - Umeå en Skellefteå – en die hebben veel aanbod op het gebied van cultuur, geschiedenis en culinaire verrassingen.