Skip to main content
In Room for Children is een jongen aan het schilderen op een doek dat op een ezel is opgesteld. De achtergrondmuren en stoelen zijn bedekt met verf.
Cultuur voor kinderen
Kinderen hebben net zoveel creativiteit en cultuur nodig als volwassenen. Een cultureel centrum voor kinderen zal de nieuwsgierigheid en het verlangen van het kind naar verhalen, kunst en muziek wekken. Room for Children is bijvoorbeeld een bibliotheek en kunstencentrum voor kinderen van 0-10 jaar.
Foto credit: Ann-Sofi Rosenkvist/imagebank.sweden.se

Stockholm met kinderen

Stockholm is een kindvriendelijke stad. Er zijn heel veel activiteiten die geschikt zijn om met je kinderen heen te gaan. De afstanden in Stockholm zijn kort en het openbaar vervoer is goed geregeld.

Alles voor kinderen 

Het groene eiland Djurgården is een populaire bestemming bij gezinnen. Niet zo gek, want hier vind je heel veel kindvriendelijke activiteiten op één eiland. Een perfect startpunt van je vakantie in de Zweedse hoofdstad. Bezoek de sprookjeswereld van Junibacken of het pretpark Gröna Lund. Aan de overkant vind je het openlucht museum Skansen, waar je Zweden in miniatuurvorm bekijkt. Ook vind je hier een dierenpark, een kinderboerderij en aquarium.

Maar ook naast Djurgården zijn er diverse aantrekkelijke musea, waaronder het National Museum for Science and Technology, Tom Tit's Experiment en de kinderbibliotheek in het Kulturhuset. Is het mooi weer? Op het eiland Långholmen vind je een klein zandstrandje.

Mother and child
In Sweden, parents are entitled to 480 days of paid parental leave to allow both parents to keep their jobs and also spend time to bond with their child. City parks provide a great arena for parents to spend time with their kids. Photo: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Met de kinderwagen

Okee, in Gamla Stan, de oude stad, moet je even duwen over de hobbelige keitjes. Maar verder is Stockholm prima geschikt om met je kinderwagen of buggy doorheen te gaan. In het openbaar vervoer gaat de kinderwagen gratis mee. Ook veel restaurants en bars vinden het geen probleem als je met je kinderwagen binnenkomt. In het warenhuis Åhlens City vind je op de vierde verdieping alles wat je nodig hebt voor je kind wat je thuis misschien vergeten bent. Ook is er een speciale ruimte waar je borstvoeding kunt geven en je je kind kunt verschonen.