Skip to main content
Drie jonge, gelukkige vrouwen op een excursie in een boot op het kanaal van Malmö met Malmö Live en het centraal station op de achtergrond.
Malmö kanaalboot
Verken Malmö per boot, tijdens een rondleiding of door er zelf een te huren.
Foto credit: Apelöga

Top activiteiten in trendy Malmö

Bezoek je Malmö voor de eerste keer? Verras jezelf met onze top 10 van leukste attracties in deze knusse Zuid-Zweedse stad. Van de Turning Torso en Lilla Torg tot Malmö Live en shoppen in Emporia.

Malmö staat garant voor een gevarieerd aanbod aan ervaringen. Ga met ons mee op verkenningstocht door de top 10 van dingen die je kunt doen in Malmö, van fietsen over schilderachtige paden tot genieten van de geliefde Zweedse fika-cultuur en het ontdekken van de bloeiende straatkunstscene van de stad.

1 / 4

Fietsen

Malmö behoort tot de top tien fietssteden ter wereld.

Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

/ 4
Een vrouw fietst op een loopbrug, hierachter zie je een woonwijk aan zee en in het midden een wolkenkrabber.

Fietsen

Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

Een persoon die bij zonsopgang in het kanaal in Malmö kanoën.

Wereld Maritieme Universiteit, Malmö

Foto: Werner Nystrand/ Malmö Stad

Lilla torg, Malmö

Lilla torg, Malmö

Foto: Werner Nystrand

Zonsondergang op het strand van Ribersborg, een man en drie vrouwen worden gezien bij een zwemsteiger op het strand. Er staan serverfietsen geparkeerd langs het pad naar het strand.

Ribersborgstrand in Malmö

Foto: Apelöga

Verken Malmö op de fiets

Malmö staat in de top tien van fietssteden in de wereld. Je kunt de stad op twee wielen verkennen door een fiets te huren en door het uitgebreide netwerk van fietspaden en schilderachtige paden langs het water te fietsen. Je kunt speciale fietsroutes volgen of op je gemak rondzwerven en genieten van de bezienswaardigheden.

Maak een boottocht

Ervaar Malmö vanuit een uniek perspectief met een rondleiding door de pittoreske grachten. Leer meer over de geschiedenis van de stad, de architectuur en de bezienswaardigheden aan het water terwijl je geniet van een ontspannende rondvaart. Je kunt ook je eigen elektrische boot huren.

Huur een kajak of SUP

Als je de schoonheid van Malmö op je eigen manier wilt ontdekken terwijl je geniet van wateractiviteiten, kun je een kajak, paddleboard (SUP) of waterfiets huren. Verschillende verhuurbedrijven bieden uitrusting aan voor waterliefhebbers die de stad willen verkennen.

Geniet van Zweedse Fika

De oude binnenstad van Malmö is een heerlijke plek om de geliefde Zweedse fika-cultuur te ervaren. De geplaveide straten en historische gebouwen voeren je mee naar een vervlogen tijdperk. In het hart van de Oude Stad vind je Lilla Torg, een charmant plein met diverse leuke cafés en gezellige terrasjes.

Ontspan op Ribersborg Strand

Geniet van een ontspannende wandeling of ontspan op de zandstranden van Ribersborg Beach, bekend om het prachtige uitzicht op de Sontbrug. Je kunt ook het Ribersborg Kallbadhus verkennen, een badhuis met zeewater op een pier die uitsteekt in de zeestraat Sont, die Zweden en Denemarken van elkaar scheidt. Ribersborg Strand is de perfecte locatie voor een heerlijke tijd in de zon.

1 / 4

Möllevångstorget, Malmö

Möllevångstorget, een groot marktplein in Malmö, Zweden.

Foto: Christiaan Dirksen

/ 4
Een plein vol kraampjes met gestreepte daken. Fietsen staan langs een weg geparkeerd en je ziet twee wazige fietsers voorbij komen.

Möllevångstorget, Malmö

Foto: Christiaan Dirksen

Bloemen en groen in een stadspark. Je ziet de rug van twee vrouwen zitten naast een zwembad met twee fonteinen. Op de achtergrond zie je de ingang en enkele gebouwen buiten het park.

Folkets Park in Malmö

Foto: Malmö stad

Een voetgangersstraat met stenen huizen aan elke kant. Mensen die door de straat slenteren. Een muurschildering op een huis met het gezicht van een vrouw.

Winkelstraat, Malmö

Foto: Tina Axelsson/Visit Sweden

Een vrouw die een jas en een hoed draagt, maakt foto's van kunstwerken.

Cultuur in Malmö

Foto: Fredrik Johansson/elvanfoto.se/Malmö Turism

Verken de streetfoodmarkt bij Möllevångstorget

Ontdek de verschillende internationale keukens op de levendige markt voor streetfood bij Möllevångstorget, in de volksmond "Möllan" genoemd. Van falafelwraps tot Koreaanse BBQ, je vindt er een gevarieerd aanbod aan heerlijke gerechten om je trek te stillen. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een begeleide food tour met de naam "Food Caravan".

Volg een culturele workshop

Ontdek de creatieve scene van Malmö door een culturele workshop of les te volgen, zoals pottenbakken, schilderen of traditionele Zweedse gerechten koken. Het is een uitstekende manier om iets nieuws te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en contact te maken met de lokale gemeenschap. Botildenborg is een bezoek waard. Het is een oase van cultuur in het hart van de stad, waar voedsel en tuinieren centraal staan.

Bezoek Folkets Park

Folkets Park, opgericht in 1891, is een van de oudste openbare parken van Zweden. Het biedt diverse voorzieningen zoals graspleintjes, speeltuinen, cafés en entertainment zoals concerten, festivals en openluchtmarkten. In mei, tijdens het Eurovisie Songfestival, zijn er in het park live optredens, speciale gasten en eetervaringen, waardoor het een spannende smeltkroes wordt voor iedereen die meedoet aan het muziekfestijn.

Ga winkelen

Winkelen in Malmö is een ervaring die aan alle voorkeuren voldoet. Je vindt er van alles, van charmante plaatselijke boetiekjes tot grote winkelcentra. Als je op zoek bent naar unieke en zeldzame vondsten, kun je in Malmö volop unieke winkels ontdekken.

Ontdek de straatkunst van Malmö

Malmö is een stedelijke kunstgalerie geworden dankzij de inspanningen van ArtScape. In 2014 startte ArtScape het eerste grote Zweedse straatkunstfestival in Malmö en gaf daarmee het startsein voor de transformatie van de stad in een openluchtgalerie. Vandaag de dag heeft Malmö talloze muurschilderingen en sculpturen, die de straten veranderen in een kleurrijk uitstalraam van creativiteit van zowel lokale als internationale kunstenaars. Mis Hangaren niet, een overdekte ervaring waar stadskunstenaars sinds 2013 monumentale graffitiwerken maken. Voor meer traditionele kunstliefhebbers zijn Malmö Konsthall en Moderna Museet andere locaties die een bezoek waard zijn.