Skip to main content
Een rotsachtig strand en kustlijn van Fårö.
Fårö
Fårö is een eiland net ten noordoosten van Gotland. Het is een eiland met spectaculaire natuur, prachtige stranden en prachtige kalkstenen monolieten. Fårö was ook een favoriete plek voor zowel Olof Palme als Ingmar Bergman.
Foto credit: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Veerdiensten naar Öland en Gotland

In een land met zoveel water en eilanden is het niet gek dat er dan ook heel wat veerdiensten zijn. Dat gaat van kleine pontjes tussen eilandjes, maar ook grotere ferry's die langere afstanden af leggen naar de grotere bestemmingen zoals Öland en Gotland.

Reizen naar Gotland

Gotland ligt 90 km van het Zweedse vasteland. Reizen naar Gotland is makkelijker dan ooit. Je kunt er heen per veerboot, vliegtuig of over zee in je eigen boot. De veerboten voor Gotland vertrekken vanuit Nynäshamn naar Visby en van Oscarshamn naar Visby. Dienstregeling en tarieven zijn te vinden op de website van Gotland.

De stadsmuur van Visby met weelderige vegetatie en een veerboot die de Oostzee oversteekt.

Stadsmuur van Visby

De stadsmuur van Visby is een middeleeuwse verdedigingsmuur rond de Zweedse stad Visby op het eiland Gotland voor de kust van Zuidoost-Zweden. Met 3,4 van de oorspronkelijke 3,6 kilometer muur die nog overeind staat, is het de best bewaarde stadsmuur in Scandinavië.

Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se

Reizen naar Öland

Öland is een eiland met veel interessante plaatsen voor excursies, buiten in de natuur zijn en prachtige uitzichten.Het eiland is gemakkelijk te bereiken via een van Europa’s langste bruggen. Maar je kunt ook met je auto op de veerboot M/S Solsund, die tussen Oskarshamn en Byxelkrok pendelt, en genieten van de twee uur durende tocht door de zee-engte van Kalmar. Eten kan aan boord.

Reserveringen en informatie:
Tel: +46 (0)499 449 20

Tickets zijn ook verkrijgbaar aan boord van M/S Solsund.