Michelin-restaurants
Stockholm bevat vele gastronomische restaurants die zijn bekroond met een of meerdere Michelin-sterren.
Frantzén*** Het eerste Zweedse restaurant dat drie sterren kreeg toegewezen door de Michelin-gids. Frantzén is verdeeld over drie verdiepingen in een 19e-eeuws gebouw, maar biedt slechts plaats voor 23 gasten. Het op de Japanse keuken geïnspireerde New Nordic-proefmenu is een ervaring waar je meer dan vijf uur voor moet uittrekken. Frantzén is verkozen tot het beste restaurant van de wereld 2023 door La Liste.
Aloë ** Een restaurant met twee sterren en een gezellige sfeer in de buitenwijk Älvsjö. Het degustatiemenu van Aloë is een culturele mix, met invloeden van over de hele wereld en zonder strakke presentatie. Gasten delen tafels, wat zorgt voor een gezellige en sociale sfeer.
Aira** Bij Aira, gelegen aan het water op het weelderige eiland Djurgården, staat de natuur centraal. De Scandinavische ingrediënten worden bereid met wereldwijde technieken en je kunt genieten van de heerlijke gerechten als proefmenu of als menu met vaste prijs.
Operakällaren* Operakällaren werd opgericht in 1787 en is een iconisch Stockholms restaurant en tevens hofleverancier van Z.M. de Koning. De menu's en het interieur zijn net zo traditioneel; denk aan foie gras, vergulde eikenhouten panelen en kroonluchters.
Ekstedt* Bij Ekstedt wordt elke maaltijd gekookt op een open vuur. Het proefmenu is gericht op de New Nordic-cuisine, met seizoensgebonden ingrediënten en Zweedse smaken.
Sushi Sho* Kleine sushibar met een traditionele bediening in Tokyo-stijl. Alle gasten krijgen hetzelfde menu voorgeschoteld en de ingrediënten zijn voornamelijk Scandinavisch en Europees.
Etoile* Casual restaurant in een industriële omgeving. Het vaste menu is creatief en speels, met de nadruk op duurzame en seizoensgebonden producten. Er is ook een vegetarisch menu beschikbaar.
Nour* Intiem restaurant in een herenhuis met een gezellige sfeer. De keuken is geïnspireerd op zowel Scandinavië als Japan. Kies uit vijf of acht gangen.
Adam/Albin* Duurzaamheid en eenvoud staan centraal als je gaat dineren bij Adam/Albin. Het proefmenu is gebaseerd op de Scandinavische keuken met seizoensproducten.
Dashi * Dashi, gecreëerd door Harry Jordås en Nathan Turleys, richt zich op de smaken en tradities van de Japanse keuken en levensstijl. In mei 2024 kreeg Dashi zijn eerste ster in de Michelingids.
Celeste * Bij rooftopbar Celeste vind je speelse en creatieve gerechten. Sinds 2024 heeft Celeste, net als zusterrestaurant Etoile, een Michelinster.
Seafood Gastro * Mathias Dahlgren's nieuwste onderneming, Seafood Gastro in het Grand Hôtel, herdefinieert het concept van 'zeevruchten'. In 2024 kreeg Seafood Gastro zijn eerste Michelinster.
Ergo * Een modern restaurant met een minimalistische vibe. Het seizoensgebonden degustatiemenu combineert Franse technieken met Scandinavische producten, geserveerd met zorgvuldig gekozen drankjes.