Skip to main content
Een zicht op de straat Avenyn en mensen die genieten van Cielo Rooftop Bar.
Cielo Rooftop Bar, Göteborg
In het centrum van Göteborg, aan de hoofdstraat Avenyn, ligt Cielo Rooftop Bar. Het terras bevindt zich op de zevende verdieping van Hotel Bellora.
Foto credit: ESS Group

Nachtleven in Göteborg

Avenyn is een wijk in het stadscentrum en tevens het hart en de hoofdstraat van Göteborg. Trek zeker ook op ontdekking in de rest van de stad. Bekijk onze tips voor de beste pubs, bars en nachtclubs voor een avondje uit in Göteborg.

1 / 5

Taket, Göteborg

Taket bevindt zich op de zevende verdieping en heeft een prachtig uitzicht op de rivier de Göta Älv. Op het dak worden feesten, tentoonstellingen, dj's en andere evenementen georganiseerd.

Foto: Comfort Hotel Göteborg

/ 5
Mensen zitten en genieten van een drankje en het gezelschap van vrienden op het Taket-dak in Göteborg.

Taket, Göteborg

Foto: Comfort Hotel Göteborg

Het dak van Scandic Göteborg Central staat vol met mensen.

Above Scandic Göteborg Central, Göteborg

Foto: Scandic Hotels

Een zicht op de straat Avenyn en mensen die genieten van Cielo Rooftop Bar.

Cielo Rooftop Bar, Göteborg

Foto: ESS Group

Een luchtfoto van het dak van de Skanshof.

Skanshof, Göteborg

Foto: Skanshof

Een dak met houten vloer en wit en geel meubilair.

Ruby, Scandic Rubinen, Göteborg

Foto: Scandic Rubinen

Rooftop bars

 • Taket is door The Rooftop Guide al drie jaar op rij uitgeroepen tot beste party rooftop ter wereld. Als je op zoek bent naar fun vibes, ben je hier aan het goede adres. Taket bevindt zich op de zevende verdieping van Comfort Hotel Göteborg en biedt naast uitzicht op de zonsondergang over de rivier de Göta Älv, ook wekelijkse DJ-sessies en heerlijke drankjes.
 • Above is het hoogste en grootste dakterras van Göteborg. Het weerbestendige buitenterras met een Miami-sfeer en uitzicht op het water en over bezienswaardigheden zoals Lilla Bommen trekt zowel bezoekers als de lokale bevolking. Above bevindt zich op de 14e verdieping van Scandic Göteborg Central en heeft een overdekt restaurant op dezelfde verdieping.
 • Hotel Bellora ligt direct aan de paradestraat van Göteborg, Avenyn. De langgerekte bar op de zevende verdieping, Cielo, geeft je een kosmopolitisch gevoel en biedt uitzicht over de skyline van de stad. Bij Cielo draait vaak een DJ en hun Margarita's zijn immens populair.
 • Skanshof is niet alleen gespreid over meerdere verdiepingen, maar beschikt ook over een park en een zwembad op het dak. Speel een spelletje jeu de boules, bewonder de zonsondergang vanuit de weelderige tuin of geniet van New York-geïnspireerde gerechten in de bistro.
 • Ruby is het hele jaar door een bar op het dak op de zevende verdieping van Scandic Rubinen. Een populaire plek om te genieten van seizoenscocktails, of het nu een warme zomeravond of een frisse winteravond is. Uitzichten over de straten van Göteborg in drie richtingen.
Een zithoek. Een paar planten sieren de groen met blauwe muur achter de tafel.

Dugges Pils, Göteborg

Geniet van bier van brouwerij Dugges en nog veel meer bij Dugges Pils.

Foto: Kalle Sanner / Dugges Bryggeri

Bier en brouwerijen

Met een indrukwekkend en groeiend aantal ambachtelijke brouwerijen, wordt Göteborg nu internationaal beschouwd als een van de beste plaatsen voor ambachtelijk bier. We sommen graag vijf bierlocaties op die een bezoek waard zijn in Göteborg:

 • Brewers Beer Bar, aan Tredje Långgatan 8, is een bar met een vrolijke en vriendelijke sfeer waar je een selectie ambachtelijke bieren vindt die regelmatig worden vernieuwd. En als je trek hebt, probeer dan hun heerlijke zelfgemaakte pizza's!
 • Dugges Bryggeri, een van de eerste microbrouwerijen van Göteborg, opende begin 2021 een eigen Dugges Pils-bierbar aan Plantagegatan 3A, waar (onder andere!) tapbieren en kleine hapjes met internationale invloeden worden geserveerd.
 • Vega Bryggeri, gelegen in de oude industriële wijk Ringön aan Manufakturgatan 2, lanceerde onlangs hun eigen taproom, een hippe nieuwe plek voor liefhebbers van ambachtelijke bieren met innovatieve melanges.
 • Ölstugan Tullen, geopend in 2010, is zo succesvol geweest dat er nu acht Ölstugan Tullen-bars in Göteborg zijn. Het concept? Een brede selectie bier van Zweedse brouwerijen en traditionele Zweedse gerechten - een combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid.
 • 3 Små Rum, gelegen naast Avenyn aan Kristinelundsgatan 4, is een andere gezellige plek die bierliefhebbers moeten bezoeken. Hun motto: "Vraag niet om 'blask'" - 'blask' is Zweedse jongerentaal voor een drankje van slechte kwaliteit.

Bars in Göteborg

Göteborg is zowel overdag als 's avonds een levendige stad, met tal van goede plekken om iets te drinken en nieuwe cocktails te proberen, en niet te vergeten lekker te eten.

 • Bar Bruno is een kleine bar op Kyrkogatan 13, volledig gewijd aan cocktails. Of je nu in de stemming bent voor een klassiek drankje of op zoek bent naar een nieuwe smaakervaring, Bar Bruno is de cocktailbar voor jou. Het klassieke en tijdloze interieur past goed bij de warme en intieme sfeer.
 • Als je op zoek bent naar een bar om je avond mee te beginnen, ga dan naar Barabicu aan Rosenlundsgatan 4. Deze levendige en levendige plek serveert heerlijke cocktails en een menu met smakelijke gerechten.
 • Zamenhof, aan de Esperantoplatsen 5, is een inclusieve, jeugdige en levendige plek waar drie verschillende concepten samenleven: Café Gazette, Silver Lining en MayDay. Van maandag tot en met zaterdag zijn ze de hele dag open. Ga naar Silver Lining voor atypische cocktails met verrassende smaken.
 • Folk, bar en restaurant, vind je in het Folkteatern op het Järntorget-plein. Het is een geweldige plek voor een ​​drankje voor je naar het theater gaat. Mis het oester-happy hour op vrijdag niet.
 • Voor een bar badend in de kleuren van Baskenland ga je naar het populaire Basque aan Magasinsgatan 3. Naast hun geweldige pintxos, die je staand of zittend kunt eten, afhankelijk van de beschikbare ruimte, ligt de nadruk hier op drankjes met een royale lijst van niet-alcoholische dranken.
 • Een andere bar om te proberen is La Lune in Vasa Kyrkogata 1, een intieme wijnbar van chef-kok en sommelier Oskar Ahlvin, die een indrukwekkende selectie natuurlijke en klassieke wijnen biedt.

Clubs in Göteborg

Als het gaat om het nachtleven en levendige uitgaansgelegenheden, zal Göteborg je niet teleurstellen.

 • Lounge(s) bij Kungsportsavenyen 5, is een populaire nachtclub in Avenyn, verdeeld over meerdere verdiepingen en met een bijzonder populair dakterras.
 • Direct naast de deur bij Kungsportsavenyen 9 is 8ight, een exclusieve club in Göteborg waar je een tafel moet reserveren of op de lijst moet staan ​​om binnen te komen.
 • Yaki-Da op Storgatan 47 is een van de populairste nachtclubs van de stad. De locatie beschikt over een restaurant, meerdere dansvloeren, een terras en een koffiebar waar je de hele nacht kunt dansen op de tonen en beats van de dj's en tijdens de live optredens.
 • Gretas, populair bij de LGBTQ+-gemeenschap, op Drottninggatan 35, is de oudste gay nachtclub van de stad en heeft twee dansvloeren met een verscheidenheid aan muziek.

Kijk zeker ook eens hier voor meer tips voor pubs en nightlife in Göteborg.

1 / 4

Lounge(s) in Göteborg

Lounge(s) is een nachtclub met meerdere verdiepingen en een populair dakterras.

Foto: Fabian Wester / Lounge(s)

/ 4
Mensen dansen in de zomer in een club op het dak.

Lounge(s) in Göteborg

Foto: Fabian Wester / Lounge(s)

Een nachtclub met fluwelen meubels, houten vloeren en blauwe gordijnen.

Nightclub 8ight, Göteborg

Foto: Gigi Agency / 8ight

Een drukke nachtclub met dansende mensen.

Nightclub Yaki-Da in Göteborg

Foto: Rebecka Bjurmell / Yaki-da

Mensen dansen in een nachtclub. Aan het plafond hangen ballonnen en decoratie.

De nachtclub Gretas in Göteborg

Foto: Gretas