Skip to main content
Een man in zwembroek duikt van een bootje het meer in.
Een frisse duik
In Zweden is de zomer kort maar krachtig. Kinderen hebben zomervakantie van begin juni tot eind augustus en veel Zweedse gezinnen brengen ten minste een deel van hun zomervakantie door op het platteland, op bezoek bij familie of gewoon heerlijk relaxen.
Foto credit: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Bereikbaarheid Dalarna

De regio Dalarna ligt dichterbij dan je denkt. En dat maakt Dalarna in zowel de zomer als de winter een aantrekkelijke vakantiebestemming vanuit Nederland. Dalarna is zowel per vliegtuig als met de boot en je eigen auto goed bereikbaar.

Met de auto en de ferry

Met je eigen auto naar de wintersport is natuurlijk het ultieme gevoel van vrijheid. Een deel van de reis leg je met de ferry af. Het makkelijkste is met de Stena Line ferry vanuit Kiel in Duitsland naar Göteborg in Zweden. Vanuit Kiel in Noord-Duitsland (ca. 530 km/4,5 uur rijden vanaf Utrecht) scheep je ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kun je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop, een winkel en in het hoogseizoen ook een dancing. Vanaf Göteborg is het vervolgens nog zo’n 5 uur rijden naar Dalarna.

Autorijden in Zweden in de winter is geen enkel probleem. De wegen worden goed schoongehouden. Winterbanden zijn verplicht. Houd er rekening mee dat de gemiddelde snelheid in de winter iets lager ligt dan in Nederland.

Met het vliegtuig en de trein

Steeds meer mensen kiezen voor een wintervakantie per vliegtuig. Tijdwinst is de belangrijkste reden. Dalarna ligt op slechts drie uur rijden van Stockholm. De regio is eenvoudig bereikbaar per trein, die direct vanaf luchthaven Arlanda vertrekt. Of je huurt een auto en binnen drie uur rijden zit je in deze heerlijke vakantieregio.

Artikel gesponsord door

European Union Logotype