
De kanelbulle
Je bezoek aan Zweden is niet compleet zonder een echte 'kanelbulle' bij je koffie gegeten te hebben. Ieder Zweeds koffietentje is dan ook met gemak te herkennen aan de heerlijke geur van deze verse kaneelbroodjes.

Je bezoek aan Zweden is niet compleet zonder een echte 'kanelbulle' bij je koffie gegeten te hebben. Ieder Zweeds koffietentje is dan ook met gemak te herkennen aan de heerlijke geur van deze verse kaneelbroodjes.
De 'kanelbulle' is zelfs zo populair onder de Zweden, dat ze er een speciale feestdag voor ingeluid hebben. Op 4 oktober viert Zweden de dag van het kaneelbroodje ('Kanelbullens Dag'). Maar elke andere dag van het jaar zijn kaneelbroodjes ook niet te versmaden. Een kaneelbroodje is gemaakt van fijn witbrood waarin je roomboter en zoete kaneelstroop proeft. Heerlijk bij de fika, het traditionele Zweedse koffiemomentje.
Recept voor 25 stuks
Ingrediënten:
Voor de vulling heb je nodig :
Afwerken met : 1 geklopt eitje, witte greinsuiker
Werkwijze: