Skip to main content
Bergwandeling
Bergwandeling
Backpacken of wandelen in de Scandinavische bergen betekent kilometerslange dramatische uitzichten en zoet water dat schoon genoeg is om rechtstreeks van te drinken. Zowel toeristen als Zweden komen naar de berggebieden om in contact te komen met de natuur. Er zijn hutten om in te overnachten, of je kunt bijna overal een tent opzetten.
Foto credit: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

National park Abisko

Het nationale park Abisko in Swedish Lapland is een van de bekendste nationale parken van het land. Met een oppervlakte van 77 km² herbergt het enorm veel natuurschoon en Scandinavisch wildlife.

Abisko is een populaire bestemming voor winterse avonturen en in de zomer voor trektochten onder de middernachtzon.

Zomer in Abisko

Maak een trektocht door arctische bossen: wandel langs fjorden, ravijnen en watervallen, bezoek grotten en ga eens vliegvissen. Bezoek ook het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal. 

Winter in Abisko

Kom alpineskiën in een van de skigebieden of ga telemarkskiën: een traditionele afdalingstechniek, maar dan met langlaufski’s. Schuif in je sneeuwschoenen of ga met een hondenslee op zoek naar een plek waar je kunt ijsvissen. En voor de echte couleur locale: eet rendiervlees, drink koffie rondom het vuur en kampeer met de inheemse Sami bevolking.

Abisko Bergstation

Met zijn ligging in het noordelijkste deel van Zweeds Lapland – 250 km ten noorden van de poolcirkel – is het Abisko Bergstation de grootste en oudste overnachtingsstop van de STF: een klassieke herberg die rondom de vorige eeuwwisseling zijn deuren opende. 

Aurora Sky Station

Het Aurora Sky Station is één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Pak een stoeltjeslift naar het station en laat je informeren over hoe het Aurora Borealis wordt geobserveerd met radio-ontvangers en camera’s. Culinair noorderlicht? Jazeker! Je kunt reserveren voor een culinair Scandinavisch diner, dat je onder het noorderlicht kunt consumeren.

Start van de Kungsleden

Abisko is het vertrekpunt van de bekendste ski- en wandelroute van Zweden: het 440 km lange Koningspad (Kungsleden).