Skip to main content
Skåneleden wandelroute
Skåneleden wandelroute
Wandelen op de Skåneleden
Foto credit: Mickael Tannus/Tourism in Skåne

Skåneleden

Trek je wandelschoenen maar aan, pak je rugzak en trek erop uit over de exact 1180 kilometer lange route. Een route die geschikt is voor wandelaars van alle niveaus. Ontdek het zuidelijke deel van Zweden te voet.

Meer dan 1000 kilometer wandelroute

De Skåneleden is een van de beroemdste wandelroutes. En langste… Deze is verdeeld in vijf delen. Je wandelt door dicht beboste bossen, langs ruige rotspartijen, magistrale zandstranden en natuurlijk de welbekende koolzaadvelden in Skåne. De natuur is overal om je heen en de Skåneleden geeft je goed de mogelijkheid dit op en top te beleven. Waar je je ook in Skåne bevindt, je bent nooit verder dan 30 minuten ver van een punt op de Skåneleden.

Eten & accommodatie langs de Skåneleden

Als je van kamperen houdt en graag de nacht doorbrengt onder de prachtige sterrenhemel, dan zijn er meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden om je tent op te zetten langs de route. Verblijf op een van de vele campings langs de Skåneleden met verschillende faciliteiten. Of verblijf in de vrije natuur en word ’s ochtends gewekt door de vogeltjes en de koele zilte luchten in dit deel van Zweden.

Twee mensen lopen over een kleine brug over een beek in een weelderig bos.

Skåneleden

Wandelen op het Skåneleden-pad.

Foto: Mickael Tannus/visitskane.com

Ben je meer het type van een comfortabel zacht bed na een dag lang wandelen? Ook geen probleem. Langs de Skåneleden zijn heel wat leuke hotelletjes, hostels of B&B te vinden.

Plan hier je wandelavontuur!