Skip to main content
Caravan
Caravan
Caravaning is een populaire manier om de zomervakantie in Zweden door te brengen. Terwijl sommigen liever stoppen bij caravanparken met voorzieningen zoals elektriciteit en water, zoeken anderen het land af naar rust en stilte.
Foto credit: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

10 kampeerredenen

Vraag je je af waarom Zweden tot ‘s werelds beste campinglanden behoort? En waarom je nou juist hier op vakantie moet? We geven je 10 redenen om naar Zweden af te reizen met je tent, camper of caravan:

1. Familiebestemming

Kamperen in Zweden is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het is altijd nog fijner ontspannen wanneer je weet dat je kinderen plezier hebben en in veilige handen zijn. Van de zuidelijkste regio Skåne in het zuiden tot aan het noordelijke Lapland begrijpen de Zweedse campings hoe je de kleintjes kunt laten genieten. Op de Zweedse campings staan medewerkers klaar om, ongeacht waar het om gaat, te helpen met spelletjes, speurtochten, vissen, krabben vangen en kanotochten maken.

2. Groot aanbod vakantiehuisjes

Wil je graag eens kamperen maar heb je geen camper, caravan of tent? Zweden heeft een goede oplossing. De meeste Zweedse campings hebben een grote selectie aan vakantiehuisjes van uitstekende kwaliteit. Kleine knusse ‘stuga’s' of grotere huisjes, van eenvoudig tot luxueus: Zweden heeft het.

Twee jonge personen zitten op een kleurrijk kussen op de rotsen over het water uit te kijken in een bosrijke omgeving.

Camping

Het grootste deel van de open ruimte in Zweden blijft in wezen onaangeroerd, en het recht van openbare toegang betekent dat mensen vrij zijn om door de bossen te zwerven, te kamperen, te vissen of bessen en paddenstoelen te plukken. Tijd doorbrengen in de natuur is een essentieel onderdeel van de Zweedse levensstijl.

Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se

3. Goede service

De Zweedse mensen staan bekend om hun top service. Ongeacht waar je in het land neerstrijkt, word je verwelkomd met een brede glimlach, hoffelijkheid en behulpzaamheid. Wil je naast deze vriendelijkheid ook nog een goede kwalitatieve accommodaties? Weet dan dat een aantal Zweedse campings 5 sterren heeft.

4. De Zweedse lifestyle

De Zweedse levensstijl spreekt veel mensen aan: dichtbij de natuur leven, beleefde en behulpzame mensen en genieten van het goede leven. De meeste Zweden spreken zeer goed Engels en vaak ook nog Duits en Frans. Je voelt je bij Zweden gauw vertrouwd. Leer de Zweedse cultuur en haar gebruiken kennen en beleef je vakantie als een echte Zweed.

Twee kindjes kijken door de rits van een blauwe tent die in een bosrijke omgeving staat.

Camping

Kamperen in Zweden belooft ervaringen dicht bij de natuur

Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se

5. Zuivere natuur

Zweden bestaat uit 450.295 vierkante kilometer land. Zweden kent fantastische archipels en eilanden, bossen, majestueuze kanalen, meren en bergen. En het grootste deel van de Zweedse natuur is ongerept en schoon. Kamperen is een handige en prachtige manier om kennis te maken met de natuur van Zweden. En het maakt niet uit waar je je tent of caravan neerzet, de natuur is altijd dichtbij.

6. Makkelijk boeken

Waar kun je nou leuk kamperen in Zweden? Wat zijn de campings die bij jou en je gezin passen? Ga je voor een tent of een huisje? Vrijwel alle campings in Zweden kan je vooraf reserveren via het internet. De Zweedse campingbond SCR heeft een site met meer dan 400 campings. En ook via de website van First Camp, de grootste campingexploitant van Scandinavië, kan je eenvoudig reserveren.

7. Het moderne Zweden

Zweden is een modern land en dat zie je ook terug op Zweedse campings. Deze blijven qua ontwikkeling niet achter. Er zijn uitstekende faciliteiten, comfort, draadloos internet, restaurants, zwembaden en supermarkten. Maar, wil je het iets primitiever, dat kan! Puur natuur in een van de uitgestrekte nationale parken. De opties van het kamperen in Zweden zijn eindeloos!

8. Milde zomers

Dankzij de warme golfstroom is de temperatuur in Zweden in verhouding tot breedtegraad buitengewoon mild. De Zweedse zomer is vaak net zo warm als in Nederland, maar minder regenachtig. De avonden kunnen wel wat koeler zijn. De herfst begint over het algemeen iets vroeger dan in Nederland, dus vanaf september moet je hier al rekening mee houden. De trend van de laatste jaren is echter dat het ook in september zomers warm blijft, wat een verlengd zomerseizoen oplevert. Zo'n 90 campings in Zweden hebben een zwembad dus ook later in het seizoen kun je een duik nemen.

De rug van twee vrouwen op een steiger in de archipel gezien tussen weelderig groen. Op de achtergrond passeert een persoon in een kajak.

Zomervakantie in Zweden

Zomervakantie op een eiland in de archipel van Stockholm.

Foto: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

9. Korting met de Camping Key Europe kaart

De Camping Key Europe kaart geeft je kortingen op activiteiten, musea, parken en restaurants. Met de kaart check je makkelijk in en uit op campings.

10. Veel activiteiten

Zweden is bij uitstek een land voor de actieve vakantievierder. Houd je van wandelen, fietsen, kajakken of paardrijden, dan zit je goed in Zweden. Ook voor gezinnen zijn er volop activiteiten. Zweden is immers niet voor niets het land van Pippi, Nils Holgersson en de eland. Kamperen in Zweden maakt van jouw vakantie een topvakantie. Natuur, cultuur, dieren, culinaire belevenissen en van elkaar genieten; het kan allemaal in Zweden. Maar ook lekker niks doen, is natuurlijk geen enkel probleem. Hang je hangmat op, pak je boek en ontspan aan je eigen Zweedse meer. Fijne vakantie!