Skip to main content
Een uitnodigend huisje met open ramen aan de Oostzee.
Kamperen bij Kneippbyn Resort, Gotland
Een van de cabins bij Kneippbyn Resort op het eiland Gotland.
Foto credit: Mats Hemlin

De beste campings van Zweden - van noord naar zuid

Zweden is een ideaal land om te kamperen. Of je nu gaat kamperen met je caravan of camper, van glamping houdt of kiest voor een verblijf in je eigen houten huisje - of zelfs als je gewoon een tent opzet - Zweden heeft meer dan 300 campings verspreid over het hele land. Hieronder vind je de allerbeste Zweedse campings met een vijf-sterren beoordeling.

Twee kinderen lopen in de zomer op een strand.
Pite Havsbad, Zweeds Lapland
Pite Havsbad is een vijfsterrencamping gelegen aan het strand in Zweeds Lapland.
Foto: Thomas Åberg/Pite Havsbad

Pite Havsbad, Zweeds Lapland

Pite Havsbad ligt aan de oostkust van Zweeds Lapland in Noord-Zweden. De faciliteit heeft een hotel, houten vakantiehuisjes en een camping voor caravans, campers en tenten. Alle soorten accommodatie bevinden zich aan het lange zandstrand. Je kunt kiezen uit zo'n 40 activiteiten, een overdekt waterpark en buitenzwembad, spa, speeltuin, af en toe live optredens en meerdere restaurants. De camping van Pite Havsbad is geopend van mei tot september.

pitehavsbad.se

Een luchtfoto van Byske Camping in de zomer.
Byske Havsbad, Skellefteå
Byske Havsbad is een gezinsvriendelijke camping aan zee.
Foto: Skellefteå Camping/Byske Havsbad

Byske Havsbad, Västerbotten

Zo'n 40 kilometer zuidelijker aan de oostkust, in Västerbotten, ligt Byske Havsbad. De camping biedt diverse opties met standplaatsen voor caravans, campers en tenten, maar ook voor trekkershutten. Bezoekers kunnen genieten van het ondiepe zandstrand of het buitenzwembad. Andere activiteiten die worden aangeboden zijn avonturengolf, verschillende speeltuinen, een BMX-pad voor kinderen en een aantal bewegingspaden in de omliggende natuur. Het kampeerterrein in het Byske Havsbad is het hele jaar geopend.

skelleftea.se/byske-havsbad/

Een luchtfoto van Leksand Strand in de zomer.
Leksand Strand, Dalarna
Leksand Strand biedt een verscheidenheid aan accommodatie en activiteiten voor het hele gezin.
Foto: Leksand Resort

Leksand Strand, Dalarna

Camping, glamping of stuga - op Leksand Strand in Dalarna kan je naast het Siljanmeer verblijven, of je nu een camper hebt of niet. Het naburige zomer- en waterpark Leksand Sommarland is een echte trekpleister voor gezinnen. Er is ook een buitenzwembad, avonturengolf, speeltuinen, een zandstrand en diverse natuuractiviteiten op het terrein. Tot de zomerevenementen behoren onder meer de Middeleeuwse Week, de Noordse Hondenshow, het Sportwagenfestival en een groot midzomerfeest. Bepaalde delen van de camping Leksand Strand zijn geopend van eind april tot september.

leksandresort.se/leksand-strand/

Een blik vanuit een tipi-tent. Buiten zijn een bos en een meer te zien.
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Värmland
Sommarvik is een gezinsvriendelijke camping omgeven door meren en bossen in Värmland.
Foto: Johanna Fransson/Visit Värmland

Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Värmland

Deze camping, die vaak gewoon Sommarvik wordt genoemd, ligt te midden van bossen en meren in het westen van Zweden, dicht bij Noorwegen. Kies tussen houten huisjes, glamping of de camping die stacaravans, caravans en tenten verwelkomt. Het nabijgelegen meer biedt een zandstrand met ondiep water, een sauna en een eigen aanlegsteiger. Er is ook een zwembadzone met drie buitenzwembaden om uit te kiezen, zes speeltuinen en avonturengolf. Årjäng Camping & Stugor Sommarvik in Värmland is het hele jaar geopend.

sommarvik.se

Een luchtfoto van de camping in Gustavsvik in de zomer.
Gustavsvik Camping, Örebro
Geniet van een ontspannende dag in de zon of leef je uit in een van de grootste overdekte waterparken in Zweden op Gustavsvik Camping in Örebro.
Foto: Gustavsvik

Gustavsvik Camping, Närke

Gunstig gelegen tussen Stockholm en Göteborg, is Gustavsvik ook de thuisbasis van een van de grootste overdekte waterparken in Zweden, Lost City. De camping ligt verspreid over een groen terrein en verwelkomt caravans en campers. Houten huisjes in verschillende maten zijn er ook te huur. Het grote aanbod aan activiteiten varieert van paintball en zipline tot mountainbiken en kajakken. Op zomeravonden biedt het plaatselijke restaurant live muziek, en mocht je iets anders willen zien, de stad Örebro ligt op loopafstand. Gustavsvik Camping is het hele jaar geopend.

gustavsvik.se

Vijf kinderen verkleed als piraten poseren voor de camera.
Daftö Resort, West-Zweden
Daftö Resort biedt een scala aan accommodaties en een pretpark dat ideaal is voor gezinnen.
Foto: Daftö Resort

Daftö Resort, Bohuslän

Ten zuiden van Strömstad, aan de westkust van Zweden, ligt Daftö Resort. De camping heeft verschillende standplaatsen voor campers, caravans en tenten, maar ook een hotel, stugor (houten huisjes) en een gastenhaven. Daftö Resort staat bekend om zijn piratenthema- en attractiepark Daftöland, waar het hele gezin zich kan vermaken. Op de camping worden dagelijks kinderactiviteiten georganiseerd. Als piraten niet je ding zijn, biedt de faciliteit ook avonturengolf, een zwembad, een outdoor fitnessruimte en diverse speeltuinen. Daftö Resort in Bohuslän is het hele jaar geopend.

dafto.se

Een vrouw, een kind en twee honden zitten in de zomer op de veranda van een rood huisje.
Kronocamping in Lidköping
Kronocamping in Lidköping ligt aan het meer Vänern, waar je heerlijk kunt zwemmen.
Foto: Kronocamping

Kronocamping in Lidköping, West-Zweden

Op Kronocamping in West-Zweden krijg je natuur en stadsleven tegelijk - de camping ligt aan de zanderige oevers van het Vänernmeer en aan de rand van Lidköping. Er is voldoende ruimte voor caravans en campers, en bezoekers zonder een voertuig kunnen ofwel een houten huisje boeken of een caravan of camper huren. Tot de activiteiten behoren een buitenzwembad, avonturengolf, kinderclub en spa. De hele zomer door worden er familie- en sportevenementen georganiseerd. Kronocamping Lidköping is het hele jaar geopend.

kronocamping.com

Een luchtfoto van Ursand resort & camping in de zomer.
Ursand Resort & Camping, Vänersborg
Ursand Resort & Camping ligt aan het water en biedt onder andere een grote speeltuin voor kinderen.
Foto: Ursand resort & Camping

Ursand Resort & Camping, West-Zweden

Verder naar het westen, aan de oevers van het Vänernmeer en ten noorden van Vänersborg, ligt Ursand Resort & Camping. Deze camping biedt plaats aan caravans, campers, vouwwagens en tenten, maar je kan er ook terecht voor glamping of om een stuga te huren. Bovendien hebben ze een gastenhaven. Bezoekers kunnen genieten van een buitenzwembad, een spa, avonturengolf en een mini-dierentuin, samen met diverse natuuractiviteiten. In het plaatselijke restaurant worden in het hoogseizoen quizzen en live optredens georganiseerd. Ursand Resort & Camping is het hele jaar geopend.

ursand.se

Twee mensen zitten in stoelen buiten hun camper naast een meer.
Hafsten Resort, Bohuslän
Hafsten Resort biedt prachtige kampeermogelijkheden aan het water en bos.
Foto: .

Hafsten Resort, Bohuslän

Hafsten Resort ligt op een schiereiland aan de westkust van Zweden, tussen Strömstad en Göteborg. Geniet van je verblijf in je camper, caravan of tent, of boek een boomtipi, strandvilla of houten huisje. Een buitenzwembad, avonturengolf en een zeesauna worden aangeboden, en je vindt vijf bewegwijzerde wandelpaden net buiten de camping. Troubadours treden regelmatig op bij de zwembadbar. Hafsten Resort is het hele jaar geopend.

hafsten.se

Een luchtfoto van Västervik Resort.
Västervik Resort, Småland
Geniet van het strand of het zwembad bij Västervik Resort.
Foto: Västervik Resort

Västervik Resort, Småland

Västervik Resort, gelegen aan de Zweedse oostkust, biedt een gastenhaven, diverse houten huisjes en een camping vlakbij de zee voor caravans, campers en tenten. Zwemmen is een van de belangrijkste bezigheden en bezoekers kunnen de zee bereiken vanaf kliffen of een zandstrand, het binnen- en buitenzwembad verkennen of ontspannen in de spa. Het resort biedt een serie dagelijkse activiteiten, evenals live optredens tijdens het hoogseizoen. Västervik Resort in Småland is het hele jaar geopend.

vastervikresort.se

Een luchtfoto van een camping met caravans die in de zomer vlakbij het water opgesteld staan.
Kneippbyn Resort Visby, Gotland
Kneippbyn is een vijfsterrencamping gelegen aan zee en biedt een ruim aanbod aan accommodaties.
Foto: Thomas Bäckman/Kneippbyn Resort Visby

Kneippbyn Resort, Gotland

Kneippbyn Resort, even ten zuiden van Visby, is de enige vijf-sterren camping op het eiland Gotland. Accommodatie varieert van twee hotels, bed & breakfast en houten vakantiehuisjes tot glamping en een camping waar alle caravanplaatsen uitkijken op zee. Kneippbyn is ook een zomer- en waterpark en de thuisbasis van het originele Pippi Langkous huis, Villa Villekulla, bekend uit de films. Er zijn meerdere plaatselijke restaurants en er worden elke dag meer dan 25 activiteiten georganiseerd. Kneippbyn Resort is geopend van eind mei tot eind augustus.

kneippbyn.se

Horns Kungsgård, Öland
Fietsen op Öland
Zweden is geweldig om te fietsen, want er zijn tal van autovrije fietspaden door het hele land, en het is een uitstekende manier om dicht bij de natuur te komen. De lange kronkelende landweggetjes op het eiland Öland zijn de droom van elke motorrijder. Reis door weelderig groen, langs lange stranden of tussen de vele historische bezienswaardigheden.
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Böda Sands camping, Öland

Op het noordelijke deel van het eiland Öland, dicht bij een lang zandstrand, vind je Böda Sands camping. De camping verwelkomt caravans, campers en tenten en er zijn ook stugor (houten huisjes) te huur. Bezoekers kunnen genieten van een uitgebreid resort langs het strand, met zwembad en veel kinderactiviteiten. Böda Sands Camping is geopend van eind april tot begin september.

Böda Sand

Een luchtfoto van Bestemming Apelviken.
Destination Apelviken, Halland
Destination Apelviken biedt een hotel en camping aan de oevers van het Kattegat.
Foto: Magnus Larsson/Destination Apelviken

Destination Apelviken, Halland

Destination Apelviken ligt tussen twee zandstranden aan de westkust, op loopafstand van het centrum van Varberg. Geniet van je verblijf met je caravan, tent of camper op de camping, of in het hotel, de appartementen of de houten vakantiehuisjes van de camping. Destination Apelviken heeft een buitenzwembad, een surfcentrum, avonturengolf en een reeks activiteiten voor kinderen. Evenementen zijn onder andere pubquizzen, Apple Bay Day en midzomerfeesten. Destination Apelviken in Halland is het hele jaar geopend.

apelviken.se

Mensen ontspannen op een strand tijdens een zonnige dag.
Mötesplats Borstahusen, Skåne
Mötesplats Borstahusen is een camping en voormalig vissersdorpje aan de kust in Skåne.
Foto: Mötesplats Borstahusen/SCR Svensk Camping

Mötesplats Borstahusen, Skåne

Mötesplats Borstahusen is een voormalig vissersdorp in het zuidwesten van Zweden, iets ten noorden van de stad Landskrona in Skåne. Vandaag de dag is het een resort compleet met houten huisjes, een camping voor campers, caravans en tenten, een spa en een golfclub. Het resort biedt avonturengolf en heeft een lange aanlegsteiger die de zee in loopt. De activiteiten variëren van wandelen en vissen tot excursies naar het eiland Ven. Mötesplats Borstahusen is het hele jaar geopend.

motesplatsborstahusen.se