Skip to main content
Een rode tent opgezet in de sneeuw.
Kamperen
Kamperen in de winter
Foto credit: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Winterkamperen

Ja, ook in de winter kan je lekker gaan kamperen. Avonturiers kiezen voor de tent maar je kunt natuurlijk ook prima je eigen huisje meenemen: voor caravans en campers zijn er diverse mogelijkheden. Overnacht op een van de vele wintercampings in Zweden.

Steeds meer mensen ontdekken het ‘winterkamperen’ in Zweden. Skiën vanuit je eigen caravan of camper wint jaarlijks aan populariteit. In heel Zweden zijn 160 campings die het hele jaar open zijn, waarvan 50 in een skigebied. Populaire campingplekken bij skipistes zijn Kläppens Camping in Sälen en Bjursås Stugby Camping nabij Falun. 

Vacation in Åre
To rent a cabin or a self-catering apartment is a comfortable, cozy and inexpensive way to enjoy a winter vacation in Åre, Photo: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se

Met je caravan of camper

De meeste moderne caravans en campers hebben alles wat de wintersporter nodig heeft voor een leuke vakantie in de sneeuw: goede isolatie, verwarming en verder alle comfort van je eigen vakantiehuisje op wielen. Check altijd goed of je caravan of camper technisch in orde is voor de kou en of de camping van je keuze goed bereikbaar is.

Huur een stuga

Veel wintercampings verhuren ook stuga's: deze zijn goed verwarmd en in de meeste huisjes vind je vloerverwarming en een speciale kast om de wintersportkleding te drogen. 

Winter campings

De campings in Zweden die winterkamperen aanbieden zijn lid van brancheorganisatie SCR. SCR heeft meer dan 300 campings, waaronder een flink aantal met Nederlandse eigenaren. De volledige lijst van wintercampings is te vinden op de website van aanbieder First Camp of de website van SCR Swedish Camping