Skip to main content
Een klein houten hutje in een bos in de zomer. Op het dak groeien mos en varens.
Urnatur, Ödeshög
Urnatur biedt boomhutten, hutten en huisjes waar je het Zweedse bos kunt ervaren. De huisjes zijn geïnspireerd op de Sámi-cultuur en hebben een houtkachel en een open haard.
Foto credit: Linus Bergman/Urnatur

Unieke accommodatie dicht bij de natuur - 29 duurzame overnachtingen in Zweden

Van rustieke ecolodges en historische huisjes tot drijvende hotels en moderne glamping: het Zweedse bos bevat tal van unieke en duurzame verblijfplaatsen. Ontdek de luxe van off-grid gaan en geniet van het geluid van stilte terwijl je een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaat.

Maps vereist goedkeuring voor Google's cookies van derden (Targeting). Wijzig de instellingen via het icoon linksonder. Klik op "Kaart weergeven" om de voorwaarden één keer te accepteren.

Alle accommodaties zijn gerangschikt van noord naar zuid. Klik en ga direct naar:

1 / 6

Sápmi Nature Camp, Zweeds Lapland

Sápmi Nature Camp is een glamping-site op menselijke schaal, duurzaam en dicht bij de natuur. Hier kun je de traditionele Sami-cultuur ervaren.

Foto: Lennart Pittja/Sápmi Nature/imagebank.sweden.se

/ 6
Banken bedekt met rendierhuiden naast een tafel met kopjes en schalen en een bord met broodjes. Een koffiepot wordt boven een kampvuur geplaatst. Een lavvu-tent op de achtergrond en je krijgt een glimp van een meer tussen de bomen.

Sápmi Nature Camp, Zweeds Lapland

Foto: Lennart Pittja/Sápmi Nature/imagebank.sweden.se

Vier lavvu-tenten op een natuurkamp in Lapland. Het is een sterrennacht in een besneeuwd landschap en het licht gloeit in de tenten.

Natuurkamp Sapmi

Foto: Lennart Pittja/Sápmi Nature/Visit Sweden

Twee houten hutten met grasdak, in de bergen naast een meer. Een kleine houten boot op de kust. Op de achtergrond zie je een herfstbos en bergtoppen.

Hutten bij Geunja in Vindelfjällen

Foto: Swedish Lapland

Een houten huis met grote ramen en een houten terras in de herfst.

Arctic Retreat, Zweeds Lapland

Foto: Graeme Richardson/Arctic Retreat

Een houten blokhut met een open haard en grote ramen. Buiten is het winter.

Arctic Retreat, Zweeds Lapland

Foto: Graeme Richardson/Arctic Retreat

Zes personen zitten aan een houten tafel in een bos. Ze zitten op banken met schapenvellen. De zon schijnt door de bomen.

The Drinkable Country in Huuva Hideaway

Foto: Swedish Lapland/imagebank.sweden.se

Noord-Zweden

Zweeds Lapland

Nature’s Best is het enige Zweedse label voor duurzame natuurervaringen. Kortom, het is ecotoerisme voor verantwoordelijke bedrijven werkzaam in het natuur- en cultuurtoerisme, en voor bewuste reizigers. Veel van de erkende accommodaties zijn te vinden in Noord-Zweden, waaronder de volgende drie:

Geniet van glamping met een twist bij Sápmi Nature Camp. In deze ecolodge gelegen in de UNESCO-werelderfgoedplek Lapland, slaap je in 'lavvu’ (soort kleine tipi's) en kom je meer te weten over de Sámi-cultuur evenals de geschiedenis van het rendierhoeden van de families die hier zijn opgegroeid.

Ook de Vinka-familie, die al eeuwenlang in de regio woont, verwelkomt al tientallen jaren gasten in de afgelegen Geunja The Sámi Eco Lodge. De lodge is gelegen voorbij Ammarnäs, letterlijk aan het einde van de weg, en ze accepteren maximaal 12 groepen per jaar. Wie hier verblijft kan zich onderdompelen in de Sámi-cultuur evenals het lokale eten en de tradities.

In de ecolodge Arctic Retreat verblijf je in houten blokhutten met een eigen jacuzzi direct naast de grootste bosrivier van Zweden: de Råne. Er wordt een reeks seizoensgebonden wateractiviteiten aangeboden; van kajakken en vissen in de zomer tot skiën en husky-ritten in de winter.

Huuva Hideaway is geen lid van Nature’s Best maar heeft een duurzame manier van handelen en streeft ernaar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Je komt er alles te weten over de Sámi-geschiedenis en de levensstijl in het noordpoolgebied. Je verblijft in een hut op het land of op het meer Liehittäjä. Bij Huuva Hideaway kan je ook wild dineren als onderdeel van The Edible Country. Leuk weetje: Liehittäjä is oud-Fins voor ‘Verleidelijk’ en is een kleine nederzetting met 10 inwoners en niet minder dan 22 sauna's.

1 / 2

Granö Beckasin, Västerbotten

Granö Beckasin ligt midden in de natuur aan de prachtige rivier de Umeå en biedt boomhutten, hutten, een camping en een ecohotel.

Foto: Bea Holmberg/Granö Beckasin

/ 2
Een boomhut bij een rivier in het voorjaar. Op de voorgrond staan bosanemonen.

Granö Beckasin, Västerbotten

Foto: Bea Holmberg/Granö Beckasin

Een houten boomhut in een besneeuwde winteromgeving in het bos, van onderaf gezien.

Granö Beckasin

Foto: Bea Holmberg/Visit Sweden

Västerbotten

De provincie Västerbotten heeft een eigen kwaliteitslabel ontwikkeld voor bedrijven die samenwerken voor duurzamere natuur- en cultuurbelevingen in de regio. Dit initiatief heet Västerbotten Experience en bevat verschillende accommodatie, zoals Granö Beckasin en Svansele Wilderness Center.

Granö Beckasin staat bekend om zijn luxueuze Bird’s Nests waarbij je hoog in de bomen verblijft met uitzicht over de rivier Umeå. Maar het landgoed biedt ook hutten, een camping en een eco-hotel dat volledig duurzaam is. Er worden tevens verschillende natuuractiviteiten aangeboden, net als meerdaagse excursies zoals raften en een triatlon door Lapland voor grote sportievelingen. Granö Beckasin heeft daarnaast ook een restaurant dat KRAV gecertificeerd is.

Svansele Wilderness Center biedt dan weer een scala aan accommodaties waarvan het wilderniskamp het grootste en uniekste is. De accommodatie ligt midden in een dennenbos, zonder elektriciteit of stromend water en heeft 100 fakkels als enige verlichting bij het vallen van de avond: een betere wilderniservaring kun je niet krijgen. Svansele Wilderness Center heeft geïnvesteerd in elektrische sneeuwscooters en hun doel is om volledig zelfvoorzienend te worden.

1 / 3

Copperhill Mountain Lodge

Winterse aanblik van Copperhill Mountain Lodge in Åre, Jämtland.

Foto: Copperhill Mountain Lodge

/ 3
Winterse aanblik van een hotel gelegen op de top van de berg gezien in het zonlicht.

Copperhill Mountain Lodge

Foto: Copperhill Mountain Lodge

Een vrouw die aan het zwembad staat in een spa met grote ramen die uitkijken op de bergnatuur.

Copperhill Mountain Lodge Spa, Åre

Foto: Copperhill Mountain Lodge

Een prachtig herfstbeeld van een hotel aan een meer in de bergen. De bomen zijn oranje en er hangt mist over de berg aan de andere kant van het meer.

Fjällnäs

Foto: Peter Rutherhagen

Jämtland

Op zoek naar avontuur in combinatie met een ontspannende wellnessruimte? Dan is Jämtland moeilijk te overtreffen. Åre is het grootste skigebied van Zweden en Copperhill Mountain Lodge, gelegen aan de boomgrens, is een echt pareltje. Dit hotel is voornamelijk gebouwd van hout en heeft panoramische ramen waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een majestueus uitzicht. Copperhill Mountain Lodge is ISO 14001 gecertificeerd en als je je verblijf nog duurzamer wilt maken, kun je kiezen voor een Travel Green-pakket dat tijdens de zomer en herfst beschikbaar is.

Ook al is Fjällnäs het oudste berghotel van Zweden, het hotel is uitgerust met de nieuwste technologie om het gebruik van grondstoffen te verminderen. Het hotel met zijn traditionele houten gebouwen verwelkomt al sinds 1882 gasten en de omringende natuur is onaangetast sinds de laatste ijstijd. Op 10 kilometer van Tänndalen leef je in harmonie met de natuur en de acht unieke seizoenen. Zin in ontspanning? Ga dan naar de wellnessruimte ‘Mii Gullo’ (betekent 'Hoe gaat het?' in het Sámi).

Hälsingland

Hälsingland is het dichtste bosgebied van Zweden. Kies voor een unieke ervaring tussen de wolven in Varghotellet. Het hotel ligt in het Vildriket-park en heeft 5 hotelkamers met een direct uitzicht op hun verblijf. Ben je klaar om een ​​onvergetelijke nacht door te brengen terwijl je in slaap valt met het gehuil van deze wilde viervoeters of beter nog, om bijna oog in oog met ze te staan ​​zodra je wakker wordt?

1 / 4

Happie Camp, Värmland

Verblijf in een canvas tent naast het meer in een van de kampen van Happie Camp in Värmland.

Foto: Happie Camp

/ 4
Een luxe canvas tent in de zonsondergang. Het is prachtig gelegen aan een meer in het bos.

Happie Camp, Värmland

Foto: Happie Camp

Een luxe canvas tent aan een meer in het bos in Värmland.

Happie Camp, Värmland

Foto: Happie Camp

Een huisje drijvend in een meer bij Naturbyn en iemand die er langs komt in een kano. Het meer is omgeven door bos.

Logeren bij Naturbyn, Värmland

Foto: Jenny Nohrén

Een kampvuur in het midden van een houten schuur. Aan de zijkanten staan eenvoudige houten tafels en banken gemaakt van zakjes. Aan het plafond en op de tafels hangen kaarsen.

Naturbyn, Värmland

Foto: Naturbyn

Midden-Zweden

Dalarna

In de bossen van Dala-Floda, bij Wålstedts Gård, kan je overnachten in een plattelandshuisje. Bij aankomst op de door de familie gerunde en KRAV gecertificeerde ecoboerderij ontvang je een routebeschrijving en een lunchpakket voor de 4 kilometer lange wandeling naar het huisje. Het huisje ligt in een open plek in het bos en de kelder is gevuld met zelfgemaakte gerechten die je boven een open vuur kunt opwarmen.

Värmland

Liever kamperen? Dan kan Happie Camp een nieuwe ervaring zijn. Je weet pas op het laatste moment waar je precies verblijft, als de organisatoren je de exacte coördinaten sturen waarmee je je comfortabele tent kunt vinden. Bij de drie kampen Lake Vänern, Hagfors en Arvika staat milieuvriendelijk ontspannen middenin de natuur centraal. Er zijn voedselpakketten met plantaardige, biologische producten beschikbaar en elk kamp heeft een buitenkeuken.

Naturbyn (‘Het Natuurdorp’) ligt verscholen tussen de bomen van de oevers van het meer Eldan en biedt handgemaakte houten hutten, huisjes, boomhutten en zelfs een houten woonboot. Dit zelfvoorzienende resort is ideaal voor een volledige detox met alleen de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur als entertainment. Ontspan in de sauna en neem daarna een duik in het meer. Of ga mee vissen en bereid je vangst op een van de vuurplaatsen die in het kamp te vinden zijn.

Ben je op zoek naar een avontuur in de wildernis en unieke accommodatie? Dan is Vildmark i Värmland, gecertificeerd door Nature's Best, wellicht iets voor jou. Aan de oevers van de rivier Klarälven bouw je een vlot waarmee je vervolgens een 1- of 8-daagse tocht over het water maakt. Dit raftingavontuur is geïnspireerd op het leven van vroegere houthakkers en je kunt ervoor kiezen de nachten door te brengen aan boord van je vlot of in tenten of hutten langs de rivier.

1 / 4

Kolarbyn Ecolodge, Västmanland

Verblijf in een boshut met knusse schapenvachten en een open haard direct aan een meer.

Foto: Mikaela Larm

/ 4
Twee boshutten bedekt met mos gelegen in een bos. In een van de hutten brandt een open haard.

Kolarbyn Ecolodge, Västmanland

Foto: Mikaela Larm

Een lodge met een open haard en twee bedjes met dierenvellen in Kolarbyn.

Kolarbyn in Bergslagen

Foto: Per Groth

Een grote rode houten schuur tijdens de zomer.

Lindeborgs Eco Retreat, Nyköping

Foto: Jenna Peffley/Lindeborgs Eco Retreat

Een kamer met een keuken, bed, open haard, keukentafel en stoelen. De kamer heeft een houten vloer en muren, en twee glazen deuren leiden naar een patio.

Lindeborgs Eco Retreat, Nyköping

Foto: Jenna Peffley/Lindeborgs Eco Retreat

Västmanland

In Kolarbyn Eco Lodge, buiten Skinskatteberg, verblijf je in rustieke met gras bedekte hutten die doen denken aan echte hobbit-woningen. De twaalf hutten worden verwarmd met houtskool, hebben geen elektriciteit, geen douches en geen enkele vorm van luxe. Kolarbyn Eco Lodge noemt zichzelf dan ook trots het primitiefste hotel van Zweden. Kolarbyn is gecertificeerd door Nature's Best en biedt naast accommodatie ook een reeks activiteiten. Wat denk je van een cursus bushcraft of overleven in de natuur?

Sörmland

Lindeborgs Eco Retreat, aan het einde van de weg buiten Nyköping, is meer dan duurzaam. Je verblijft hier in een honderd jaar oude schuur, omgeven door natuurlijke materialen en je slaapt in biologische bedden met uitzicht op het nabijgelegen meer, de schapenweiden en de moestuinen. Er is ook een eigen sauna en ontspanningsruimte gemaakt van gerecyclede tegels. Dankzij het innovatieve en florerende ecosysteem van de boerderij is een verblijf in de Eco Barn klimaatpositief en vermindert het je ecologische voetafdruk.

1 / 6

Swedish Country Living, Dalsland

Geniet van de rust van de natuur van Dalsland tijdens je verblijf in Swedish Country Living. De hutten hebben geen elektriciteit of stromend water.

Foto: Swedish Country Living

/ 6
Een A-vormige hut met houten paneel is gelegen in de natuur aan een meer.

Swedish Country Living, Dalsland

Foto: Swedish Country Living

Een leistenen huis met houten lambrisering gelegen in de natuur.

Swedish Country Living, Dalsland

Foto: Swedish Country Living

Luchtfoto van het drijvende hotel en restaurant Salt & Sill en omgeving in de archipel van West-Zweden.

Salt & Sill

Foto: Tony Meyer/Westsweden.com

Een vrouw staat buiten een luxe tent in een bos. Het is avond en het is verlicht in de tent.

Anfasteröd camping, West-Zweden

Foto: Viggo Lundberg

Een hut en het omliggende bos van bovenaf gezien.

Inforest, West-Zweden

Foto: Inforest

Twee mensen genieten in de zomer van de zon terwijl ze op een terras voor een hut zitten.

Inforest, West-Zweden

Foto: Inforest

Zuid-Zweden

West-Zweden

De provincies Bohuslän, Dalsland en Västergötland in West-Zweden hebben samen het initiatief 'Hållbarhetsklivet' opgericht (verbeterde duurzaamheid), een gemeenschappelijk initiatief voor duurzaam toerisme. Veel accommodaties zijn erbij aangesloten, waaronder de volgende vier:

De KRAV gecertificeerde boerderij Swedish Country Living in Köpmannebro biedt verschillende soorten accommodatie met uitzicht op een meer aan de rand van het bos. De zelfvoorzienende, afgezonderde houten huisjes met Scandinavisch interieur zijn het kleinst, perfect voor een rustige vakantie in de natuur. In 2021 ontving Swedish Country Living de award Beste Duurzame Ervaring van Zweden van 360° Eat Guide.

Salt & Sill (wat 'zout & haring’ betekent) op het eilandje Klädesholmen is ideaal voor mensen die liever aan de kust verblijven. Dit moderne, internationaal erkende designhotel is het eerste drijvende hotel van Zweden. De locatie op het water is niet alleen ideaal voor mensen die van zwemmen houden, Salt & Sill gebruikt namelijk de onderwaterstroming van de oceaan voor de energiebehoefte van het hotel. Salt & Sill heeft tevens een gerenommeerd restaurant dat verse vis serveert en is gespecialiseerd in, je raadt het al, haring.

Kun je niet kiezen tussen de zee en het bos? Het door een familie beheerde Anfasteröd Gårdsvik ligt op een met bos bedekte helling met uitzicht op de Bohuslän-archipel. Je kunt hier genieten van een glamping-ervaring in ingerichte safaritenten met verwarming, of verblijven in een van de zorgvuldig gerenoveerde historische gebouwen. Anfasteröd is al meer dan honderd jaar een vakantiebestemming en de eigenaren zijn vastbesloten niet meer gasten te accepteren dan het gebied aankan.

Voor een ervaring dicht bij de natuur en zonder buren, verblijf je in een zelfvoorzienend tiny house met minimale klimaatimpact in de donkere bossen buiten Hjo. Inforest biedt vier handgebouwde en zelfvoorzienende hutten met grote ramen midden in het bos. Gasten wordt aangeraden vier tot zeven nachten te blijven om volledig tot rust te komen en volop van de natuur te genieten.

1 / 6

Urnatur, Ödeshög

Bij Urnatur in de provincie Östergötland leeft u in harmonie met de natuur.

Foto: Ulrika Krynitz

/ 6
Een huisje met rieten dak in het bos in Zweden.

Urnatur, Ödeshög

Foto: Ulrika Krynitz

Een houten boomhut omgeven door bomen in de zomer.

Urnatur, Ödeshög

Foto: Krautkopf/Urnatur

Een houten windscherm is versierd met lampen en dekens. Voor het windscherm brandt een vuur.

Naturlogi, Linköping

Foto: Naturlogi

Twee bedden staan in een kamer met houten wanden en vloer. De kamer heeft glazen deuren naar een patio met twee stoelen met uitzicht op de natuur.

Naturlogi, Linköping

Foto: Naturlogi

Op een strand staat een grote tent.

Surflogiet, Gotland

Foto: Surflogiet

Een rood houten huisje aan het water in de zomer.

Stora Karlsö

Foto: Stora Karlsö

Östergötland

Ook in het zuidoosten van Zweden kun je genieten van ecolodges. In het Wood hermitage-deel van Urnatur leven gasten zelfvoorzienend en volledig in harmonie met de natuur. De boshuisjes en boomhutten, met namen als The Moss Temple en The Air Castle, liggen zo'n 500 meter van de biologische boerderij en zijn allemaal uniek. Ze zijn gebouwd met hout afkomstig van stormen die Zweden in de jaren 2000 hebben getroffen. Urnatur doet aan natuurbehoud en een van de duurzame doelen van de boerderij is om vanaf 1 juli van elk jaar zelfvoorzienend te zijn in groenten.

In deze regio vind je ook Naturlogi met verschillende bosaccommodatie: van een rustiek windscherm met alleen een klamboe tussen jou en de omringende natuur tot suites met een eigen jacuzzi. Alle accommodaties hebben een open haard en gasten kunnen duurzaam geproduceerd voedsel, verstrekt in een mand, boven het vuur bereiden. Naturlogi heeft een duurzaamheidsbelofte gedaan en accepteert niet meer gasten dan het bos aankan, d.w.z. slechts enkele gasten per nacht.

Gotland

Op Gotland, het grootste eiland van Zweden, nemen veel lokale bedrijven deel aan het initiatief Sustainable Plejs. Het idee is om lokaal en biologisch te werk te gaan om van de regio het hele jaar door een levende en duurzame plek te maken. Een lid van Sustainable Plejs is Surflogiet, dat glamping aanbiedt in tenten met luxe bedden, direct op het strand. Profiteer tijdens je verblijf van een cursus surfen, yoga op het strand of een paar uurtjes ontspannen in de sauna.

Stora Karlsö, een eiland vlakbij Gotland, is ook lid van Sustainable Plejs en Nature’s Best. Dit natuurreservaat staat bekend om zijn overvloedige vogelkolonies en wordt beheerd door een dierenbeschermingsvereniging. Verblijf in de oude vuurtoren op een klif met uitzicht op de zonsondergang of in een strandhuisje met directe toegang tot de zwemsteiger.

1 / 6

Stedsans in the Woods

Hutaccommodatie bij Stedsans in the Woods, gelegen in Hyltebruk in Halland.

Foto: Stine Christiansen

/ 6
Een kleine hut met houten wanden, een schuin plafond en kamerhoge ramen. Een knus tweepersoonsbed met wit beddengoed en een deken in het midden van de kamer.

Stedsans in the Woods

Foto: Stine Christiansen

Buitenkant van een licht en transparant huisje in boomhutstijl in het bos, met groen gebladerte rondom en een man die door de kamer loopt.

Stedsans in the Woods

Foto: Martin Edström/Visit Sweden

Een tweepersoonsbed in een hotelkamer met ramen die uitkijken op een rode hut en een bos.

Ästad Vingård, Halland

Foto: Kristian Sahlberg

Een man met een emmer loopt langs druivenplanten in een wijngaard.

Ästad Vingård, Halland

Foto: Kristian Sahlberg

Een heel klein eiland met een huis en een paar bomen.

Ramoa Adventure Village, Småland

Foto: Ramoa/Smålands Turism

Een klein houten huis met een stenen muur en een buitenhaard.

Getnö Gård, Småland

Foto: Ingrid E-M Olsson

Halland

Stedsans in the Woods in Halland, in het zuidwesten, is van mening dat luxe, echte duurzaamheid en wellness hand in hand gaan. Dit zelfvoorzienende bosresort biedt 16 houten hutten met ramen van vloer tot plafond, een drijvende sauna en een afgelegen restaurant waar lokale, zelfgekweekte producten worden geserveerd. De hutten hebben een strikte less-is-more filosofie en het hele terrein wordt omschreven als een 'speeltuin en laboratorium voor een alternatieve levensstijl'.

Verder naar de kust, verscholen in een beukenbos in een natuurreservaat, ligt een van de meest prominente wijngaarden van Zweden. Ästad Vingård is een bestemming met de label Nordic Eco en het restaurant Äng is KRAV gecertificeerd en heeft één Michelin-ster. Ästad Vingård biedt verschillende accommodatie, van rustieke houten huisjes tot luxe suites met eigen sauna.

Småland

De provincie Småland met zijn grote bossen biedt verschillende opties voor een verblijf in de natuur. Een daarvan is Ramoa Adventure Village, waar de accommodatie een echte ervaring is. Je kunt kiezen uit verschillende huisjes en tenten, een drijvende slaapkamer die alleen met een kajak bereikbaar is of het kroonjuweel: een paviljoen op een privé-eiland midden in het Örkenmeer. Ramoa werkt met lokale leveranciers en moedigt hun gasten aan om verantwoord met het milieu om te gaan.

Een ander pareltje is Getnö Gård, een boerderij gelegen in het nationaal park Åsnen. Je hebt de keuze uit een natuurcamping, afgelegen huisjes en zomerhuisjes. Getnö is de natuurlijke waterweg naar het nationale park en het Åsnenmeer, met zo'n 1000 eilanden. Het gebied dateert uit de Vikingtijd. Ben je op zoek naar een eenvoudige accommodatie? Dan is de rustieke houten hut 'Vikingaborgen' bij het meer een veilige keuze.

1 / 4

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Eriksberg Hotel & Nature Reserve in de Blekinge-archipel biedt een verscheidenheid aan accommodaties - van een hotel tot hutten en glamping-tenten.

Foto: Eriksberg

/ 4
Een witte glampingtent met een buitenterras bij Eriksberg Hotel & Nature Reserve, in de Blekinge-archipel. De tent staat op rotsen en is omgeven door pijnbomen.

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Foto: Eriksberg

Een architectonisch huis met een trap. De muren zijn bedekt met gepolijste stalen platen en het dak is gemaakt van stro. De muren hebben reflecterende eigenschappen waardoor het huis opgaat in de natuur.

Eriksberg Hotel & Nature Reserve

Foto: Angelica Zander

Rook komt uit de schoorsteen van het ronde Nyrups Naturhotell omgeven door weelderige bosvegetatie en bomen.

Nyrups Naturhotell

Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Het is avond en er ligt hout gestapeld onder een tentzeil.

Nyrups Naturhotell, Skåne

Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Blekinge

Bij Eriksberg Hotel & Nature Reserve, gelegen in de Blekinge-archipel, kun je op unieke wijze wilde dieren observeren. De accommodaties zijn luxueus en talrijk: wat dacht je van glamping in een door een architect gebouwde tent midden in het afgesloten natuurgebied of overnachten in de Illusion Villa, die drie meter boven een voederplaats zweeft en een glazen vloer heeft? Als een van de grootste wildreservaten in Noord-Europa bevordert Eriksberg de biodiversiteit en zorgt het voor het welzijn van de dieren.

Skåne

Nyrups Naturhotell, in het zuidelijkste puntje van Zweden, is alleen bereikbaar via een boswandeling. Hier verblijf je in comfortabele en kleurrijke hutten. Dit is echter geen luxe glamping-ervaring: Nyrups Naturhotell is een ecohotel zonder elektriciteit of stromend water. Er is geen uitrusting of ervaring vereist, maar de gasten worden volledig betrokken bij het verblijf om samen de ervaring te co-creëren, waarbij een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk centraal staat.