Skip to main content
De rug van twee vrouwen die lopen en praten op een voedselmarkt.
Food market
Malmö Saluhall is een plek voor fijnproevers. Het is de bestemming voor iedereen die kwaliteitsproducten en heerlijk eten wil.
Foto credit: Tina Axelsson/imagebank.sweden.se

Eten en drinken in Malmö

Het is niet moeilijk om lekker te eten in Malmö. De stad heeft iets voor alle smaken en portemonnees; van goedkope falafel tot een Michelin-diner. Malmö is beroemd om zijn eclectische mix van internationale eetculturen en ruime aanbod aan veganistische restaurants.  Hier is een selectie van de beste restaurants in Malmö.

In Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden, worden nieuwe smaken en invloeden van dichtbij en veraf gecombineerd met regionale tradities uit de provincie Skåne. Uit eten gaan is een heerlijk ontspannen moment. De nadruk ligt op goed bereid comfortfood op basis van lokaal geproduceerde ingrediënten en met een Europese invloed in plaats van een gastronomisch diner. Malmö staat ook bekend als de 'falafelhoofdstad' van Zweden; dit goedkope gerecht is op elke straathoek te vinden.

De buitenkant van restaurant Vollmers in Malmö, een wit huis met klimplanten bij de ingang.

Vollmers in Malmö

Vollmers restaurant, gevestigd in een 19e-eeuws herenhuis.

Foto: Restaurant Vollmers

Guide Michelin

Vollmers ** Restaurant Vollmers is bekroond met twee Michelin-sterren en biedt een culinaire reis aan de hand van lokale producten, onverwachte combinaties en nieuwe technieken die het beste van het culinaire erfgoed van Skåne naar voren brengen.

Bib Gourmand

Bib Gourmand is een onderdeel van de Guide Michelin. Het erkent vriendelijke etablissementen die goed eten serveren tegen redelijke prijzen. Malmö heeft twee betaalbare bistro's die met een Bib Gourmand zijn onderscheiden.

  • Ruths: een gezellig druk café, bakkerij en delicatessenwinkel met een open keuken en veel zitplaatsen. De dinergerechten zijn geïnspireerd op de mediterrane keuken.
  • Namu: een bruisend restaurant waar Koreaanse smaken en Zweedse ingrediënten gecombineerd worden, gerund door Jennie Walldén, voormalige winnaar van de Zweedse MasterChef.

Klassiek restaurant in Malmö

Bullen werd opgericht in 1897 en was de eerste Engelse pub in Malmö. Op het menu staan traditionele Zweedse gerechten ('husmanskost'), zoals haring en gehaktballen. Veel stamgasten komen ook naar Bullen om hun geïmporteerde Tsjechische kloosterbier te drinken.

Veganistische en vegetarische restaurants

Plantaardig voedsel heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld in Zweden en Malmö loopt voorop met een reeks restaurants. De volgende restaurants serveren uitsluitend plantaardige gerechten.

  • Humusson, een hummusbar met uitsluitend veganistisch eten, biedt alles van kleine hapjes tot echte maaltijden. Humusson is plastic- en papiervrij en gebruikt alleen gerecyclede en recycleerbare materialen. Huisdieren zijn welkom!
  • Rau is een piepklein restaurant in het centrum van de stad, bekend om zijn afhaalmaaltijden. Het menu is volledig plantaardig, met inspiratie uit Zuidoost-Azië.
  • Sajvva wil een ervaring zijn voor alle zintuigen. De sfeer is huiselijk en het menu kan het best omschreven worden als vegetarische fusion. Alle gerechten zijn volledig plantaardig en de meeste zijn ook glutenvrij.
1 / 2

Markthal Malmö Saluhall

Malmö Saluhall is een populaire markt in Malmö die geweldige producten biedt in een prachtige omgeving.

Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

/ 2
De buitenkant van Malmö Saluhall heeft een roestige kleur en het dak hangt over een binnenplaats aan de linkerkant. Er komt iemand op een fiets voorbij.

Markthal Malmö Saluhall

Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Borden met knoedels, zalm, gegrilde inktvis, kip en meer.

MJ'S, Malmö

Foto: MJ'S

Hippe eettentjes

Malmö Saluhall is gelegen in een voormalig industriegebied en is een moderne foodhal die zeven dagen per week open is. Geniet van alles, van falafel en pizza tot seafood en champagne; zo’n 15 gepassioneerde horeca-ondernemers verkopen hun producten in deze culinaire hotspot.

MJ's is het tegenovergestelde van Scandinavisch design: gedurfd, speels en kleurrijk met een vleugje Alice in Wonderland. De locatie omvat een hotel, bar en restaurant dat zowel plaatselijke bewoners als bezoekers van ver weg aantrekt. Neem plaats aan een tafel met Marokkaanse tegeltjes en geniet de hele dag (en avond) van heerlijke mediterrane gerechten en drankjes.

Pittig eten, natuurlijke wijnen en creatieve cocktails: er zijn veel redenen om Aster te bezoeken. De zaak werd in 2021 geopend in een oud industrieel gebouw en veroverde onmiddellijk de harten van de plaatselijke bevolking. Aster heeft Turkse roots en gebruikt groenten uit hun eigen boerderij in het nabijgelegen plaatsje Lund; het restaurant vat perfect samen waar eten en drinken in Malmö om draait.