Eten rechtstreeks uit de natuur
Lokaal en organisch geproduceerd eten is een hoog goed in Zweden en dat is niet anders in de regio Småland. De keuken van Småland wordt geinspireerd door producten die in de regio groeien en verbouwd worden en deze producten komen bijna rechtstreeks vanuit de natuur op je bord, in de vele farm shops of restaurants.
Wil je een beetje van van alles proeven uit de regio, dan is het festival MAT een leuke tip. Ieder jaar in september staat de stad Växjö helemaal in het teken van eten. Het festival trekt jaarlijks zo'n 50.000 foodies vanuit de hele wereld naar Zweden die een paar dagen komen proeven, eten en genieten.
Lekker zoet uit Småland
Småland is een heerlijke regio voor de zoetekauwen. Misschien wel de beroemdste zuurstokken ter wereld komen uit het Zweedse Gränna. De klassieke rood-wit gestreepte zuurstokken worden hier nog met de hand gerold en dat kun je met eigen ogen bekijken in het stadje. En proeven natuurlijk. De snoepjes uit Mariannelund zijn ook erg bekend. De snoepwinkel dateert uit 1929 en ook hier wordt nog steeds alles met de hand gemaakt.
Gastronomie van hoge klasse
Van traditionele Zweedse gerechten, gastrohotels tot gezonde gastronomische tochten in de Zweedse natuur, Småland biedt het allemaal.