Skip to main content
Prachtig Bosjökloster in de regio Skåne
Prachtig Bosjökloster in de regio Skåne
Bosjökloster in de regio Skåne
Foto credit: Carolina Romare

Bosjöskloster

Het Bosjökloster is een idyllisch wit klooster in een rustige omgeving omringd met een rozentuin, een weelderig park, terrassen en een glinsterend meer.

Het Bosjökloster is een juweeltje op het Zweedse platteland. Dat is niet moeilijk te begrijpen als je het idyllische witte kasteel tussen glinsterende meren ziet liggen. In deze mooie omgeving woonden in de 11e eeuw tot aan de reformatie Benedictijner nonnen. Het klooster is in particulier bezit en het hele jaar door open voor bezoekers, dus iedereen heeft de kans om dit unieke bouwwerk te bekijken en een glimp op te vangen van het leven van de nonnen in het klooster.

Kloostertuin

Het Bosjökloster werd opgericht in het midden van de twaalfde eeuw. Het kasteel heeft een brede vestingmuur, rozentuin, terrassen en een kruidentuin. De oude bomen, het uitzicht over het water, de witte muren, de omgeving en het kasteel stralen een serene rust uit. Binnen vind je kunsttentoonstellingen, een restaurant en een museum.

Ridderspoor, monnikskappen en lavendel leiden van het klooster langs groene gazons door een weelderig park. Volg het pad van de liefde en geniet van de geurende rozen en borders met vaste planten. Vergeet niet de 1000 jaar oude eik te bekijken, er wordt gezegd dat dat de oudste boom van Skåne is. Een goede afsluiting van de wandeling door het park is de prachtige binnenplaats van het café. Probeer de heerlijke citroentaart!

Activiteiten in alle jaargetijden

Het hele jaar door zijn er tal van activiteiten op het Bosjökloster. In de zomermaanden zijn er klassieke concerten in de binnenplaats. In augustus is er de Skånske Jakt- & Fiskemässan dat bezoekers trekt uit heel Scandinavië.