Skip to main content
Glimmingehus
Glimmingehus is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Zweden. De bouw van het kasteel begon in 1499 en het was het statige huis van een Deense edelman. Tegenwoordig is het een populaire plek voor excursies.
Foto credit: Conny Fridh/imagebank.sweden.se

Glimmingehus

De mooiste avonturen beleef je in Glimmingehus! Een middeleeuws kasteel in Skåne met het hele jaar door tal van activiteiten voor jong en oud.

Glimmingehus is het best bewaard gebleven middeleeuwse kasteel in Scandinavië. Tijdens een rondleiding met een gids krijg je alles te horen over de geschiedenis van het slot. Je kunt een wandeling maken in de kasteeltuin of oude zwaarden, pijl en bogen en houwelen testen.

Avontuur op het kasteel

Glimmingehus nodigt je uit voor avontuur en een reis terug naar de tijd waarin mannen nog vochten met zwaarden. Gedurende het hele jaar zijn er tal van activiteiten voor het hele gezin. De Middeleeuwen en de ridders zijn de rode draad voor alle activiteiten in Glimmingehus, variërend van een heksenschool tot steekspel. In juni organiseert het slot het populaire familie-evenement ‘de dag van de 10.000 ridders’. Daar laten ridders hun vaardigheden met zwaard en lans zien aan de ridders-to-be en hun ouders. Kinderen mogen zelfs met pijl en boog schieten, of wat dacht je van een echt harnas dragen?

Middeleeuws eten

Ben je hongerig geworden na al dit avontuur? Dan kom je goed beslagen ten ijs in het restaurant waar je een Middeleeuwse maaltijd kunt proeven. Nadien kun je nog even bijkomen in de kruidentuin.

Related articles