Skip to main content
BBQ bij een meer in Dalarna
BBQ bij een meer in Dalarna
BBQ bij een meer in Dalarna
Foto credit: Per Eriksson/Visit Dalarna

Kamperen in Dalarna

Hallo kampeervakantie! Dit is Dalarna. Op zoek naar de mooiste kampeerplekken in het groene Dalarna? Of je nu je tent, caravan of camper neerzet, deze avontuurlijke regio staat bol van de mogelijkheden. We zetten alle camping-mogelijkheden voor je op een rij.

Een man, een vrouw, een jong meisje en een jongen rusten aan de oever van een meer naast hun kajaks.
Peddelen in Dalarna
Een welverdiende fika-pauze tijdens een peddeltocht in Dalarna.
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna

Familiecampings in Dalarna

Heb jij je achterbank volzitten met energieke kids, die gráág actief bezig zijn, dan zijn de familiecampings in Dalarna iets voor jouw gezin. Deze campings hebben het allemaal: goede kampeerfaciliteiten, maar ook veel aanbod voor de allerjongsten. En rondom de campings is er veel te doen, zoals wandel- en fietspaden, kanotochten, raften en wildlife-parken. Dalarna kent een enorm aanbod aan familie-activiteiten. Kies je familiecamping in Dalarna: Rättviks camping, Siljansbadets camping, Orsa Camping, Mora Camping, Mellsta-Borlänge, Stöten Camping en Idre Camping.

Mooie zomerdag in Dalarna
Mooie zomerdag in Dalarna
In Dalarna zijn er veel mooie zandstranden die uitnodigen tot lange dagen zwemmen, zonnebaden en ontspannen.
Foto: Jonas Lindgren/Visit Dalarna

Campings mét strand

Voor kinderen is niets heerlijker dan de hele dag buiten zijn: lekker zwemmen, spelen en ravotten. En dan natuurlijk het liefste met je nieuwe vakantievrienden op de camping. Dalarna kent diverse campings die heel geschikt zijn voor families met kinderen én voor liefhebbers van een frisse duik in een van de vele meren. Deze campings liggen allemaal aan het water en er zijn goede faciliteiten, zoals speelveldjes, zandstrandjes, speeltuinen en (georganiseerde) activiteiten zoals kano- en bootverhuur. Een greep uit het aanbod: Siljansbadet in Rättvik, Orsa camping, Särna camping, Leksand Strand, Ore Fritidsby.

Op een camping zit een stel aan een tafel. Je ziet achter hen een tent en een caravan en op de achtergrond een meer.
Kamperen in Dalarna
Kamperen dicht bij de natuur in Dalarna.
Foto: Kola Productions/Visit Dalarna

Natuurcampings in Dalarna

Zoek je liever iets meer de rust op of wil je écht dicht bij de natuur zijn, ga dan voor de kleine natuurcampings. In Dalarna vind je diverse campings waar veel oog is voor de groene omgeving en waar je mogelijkheid hebt tot natuuractiviteiten, zoals wandelen, kanoën en fietsen. Een greep uit het aanbod: Tyngsjö Vildmark, Yttermalungs Camping, Nås Camping, Venjans Camping, Västanviksbadets Camping Leksand en Kloten Nature Resort.

Een camper en een caravan op een camping aan het Siljanmeer.
Camping Siljansbadet in Dalarna
Kamperen dicht bij de natuur bij Siljansbadets Camping in Rättvik, Dalarna.
Foto: Visit Dalarna

Dalarna met de camper

Niets geeft zoveel vrijheid als erop uit met de camper. Zweden is een echt camperland. En het aanbod aan staplaatsen met goede faciliteiten voor campers neemt steeds meer toe. Je kunt kiezen uit geheel gefaciliteerde plekken met elektriciteit, mogelijkheden om het chemisch toilet te legen tot aan natuurplekken met weinig service. Bekijk de mogelijkheden voor campers op deze kaart.

Een gezin aan een picknicktafel in het bos, omgeven door weelderig groen.
Picknicken in de natuur, Dalarna
Een gezellige familiepicknick in Dalarna.
Foto: Anna Holm/Visit Dalarna

Doen: kamperen in Dalarna

Dalarna is een uitgestrekte regio met veel campingaanbod. Maar wil je het ongerepte Dalarna proeven, dan kun je als kampeerder ook gebruik maken van het beroemde allemansrecht. Dit unieke recht in Zweden geeft je de mogelijkheid optimaal te genieten van de natuur om je heen. Er zijn een aantal voorwaarden, dus laat je altijd goed informeren bij het plaatselijke toeristenbureau. Veel campings in Dalarna verwelkomen ook huisdieren. Neem je je hond mee naar Zweden, dan zijn er speciale hondvriendelijke kampeerplekken met faciliteiten voor hondeneigenaren, zoals bij Siljansbadet, Sollerö camping en Orsa camping. En ben je geen kampeer-fan, dan zijn er ook nog heel veel andere manieren op fijn te overnachten in Dalarna. Prettige vakantie!

1 / 3

Orsa Grönklitt, Dalarna

Huur een vistuig en probeer onder andere te vissen op forel, snoek en baars.

Foto: Orsa Grönklitt

/ 3
Een gezin van drie personen vist in de zomer in een meer.

Orsa Grönklitt, Dalarna

Foto: Orsa Grönklitt

Zomervakantie

Zomervakantie

Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Zomeravond

Zomeravond

Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Artikel gesponsord door

European Union Logotype