Skip to main content
Mensen zitten op krukjes op straat voor een café.
Fika in Göteborg
In Göteborg, de op een na grootste stad van Zweden, draait alles om cafés en koffiebars.
Foto credit: Faramarz Gosheh/imagebank.sweden.se

Cafés in Göteborg

Göteborgers houden van hun cafés. De stad staat bekend om haar relaxte cafésfeer. Vergeet de kroeg - de koffiebar is waar het allemaal gebeurt in Göteborg. We verzamelden enkele van de beste cafés van Göteborg.

Traditionele patisserie

Ahlströms Konditori opende in 1901 en is de oudste patisserie ('konditori') in Göteborg. Hier vind je alle fika-gebakjes die hun naam eer aan doen. Mis zeker hun beroemde Cortina-cake met pistachemarsepein in een topping van room en amandelmarsepein niet. Café Husaren, met zijn charmante stucwerk en glazen dak is een andere Göteborg-klassieker. Ze serveren ook wat de meest oversized kaneelbroodjes ter wereld lijken te zijn.

Koffiebar

Gringo Nordic Coffee Roasters is een kleine koffiebranderij, winkel en koffiebar in het centrum van Göteborg die alleen oog heeft voor goede en eerlijke koffie. Een van de oprichters, Johan Ekfeldt, maakte deel uit van de eerste koffiebranderij van Zweden (Johan & Nyström), die voor veel Zweden nog steeds synoniem is met kwaliteit.

Bakkerij

Cum Pane is een biologische en ambachtelijke bakkerij met twee vestigingen in de stad. Ze bakken alles van nul. Hun specialiteit is het in de steenoven gebakken en ongezoete zuurdesembrood, maar hun kaneelbroodjes zijn ook best lekker!

Gezellig café

Het pretentieloze en huiselijke Café Kringlan fungeert bijna als een huiskamer voor de lokale bevolking in de charmante wijk Haga. Hier krijg je echt een idee van waar de Zweedse fika-break om draait: ontspannende quality time met een kopje koffie.

1 / 3

Hagabulle in Göteborg

Het beroemde gigantische kaneelbroodje in Café Husaren in Haga, Göteborg.

Foto: Anna Hållams

/ 3
Een enorm kaneelbroodje naast een kopje cappuccino.

Hagabulle in Göteborg

Foto: Anna Hållams

In een leeg café. Een toonbank met glazen vitrines, een kandelaar die op de toonbank staat, een wand in hout en glas aan de zijkant en gestreepte tapijten op de vloer.

Ahlströms Konditori in Göteborg

Foto: Ahlströms konditori

Een binnenplaats waar mensen aan tafeltjes zitten.

Da Matteo, Göteborg

Foto: Superstudio D&D/Göteborg & Co

Tuincafé

Rosenkaféet is een schilderachtig zomers geheim, omgeven door een prachtige rozentuin. Het café is ouderwets fantastisch en serveert traditionele Zweedse gerechten en zelfgemaakte taart.

Museum café

Röhsska Museum is een must voor designliefhebbers, en bij het bezoek hoort ook een lunch- of fika-pauze in het St Agnes Café van het museum. Er worden stevige soepen met biologische en lokale ingrediënten aangeboden, evenals heerlijk gebak.

Hippe hotspot

Da Matteo is zo hip als het maar zijn kan in Göteborg. Wat begon als een klein koffietentje is uitgegroeid tot een koffiebranderij, zuurdesembakkerij en café met meerdere locaties in het centrum van Göteborg. Da Matteo is erg trots op hun Italiaanse koffie en rond de tafels in hun Magasinsgatan-adres zitten van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat trendy locals.

Design café

Met zijn zichtbare bakstenen muren, glazen plafond en klimplanten is Kafé Magasinet een absolute favoriet. Bagels, pizza en salades staan op het menu van dit café met ontspannen sfeer.

Lokale parel

Dol op ijsjes? Ga naar Lejonet & Björnen. Hun kleurrijke café serveert zo'n 30 verschillende ijs- en sorbetsmaken, van klassiekers tot fantasierijke combinaties die je gegarandeerd niet buiten Zweden vindt.

Kijk voor meer cafétips in Göteborg op de cafégids van Goteborg.com.

Artikel gesponsord door

EU and Swedish Board of Agriculture