Skip to main content
Drie vrouwen op een terrasje in Malmö die koffie en andere drankjes drinken en lachen.
Fika in Malmö
In Malmö vind je verschillende geweldige koffiebars en cafés.
Foto credit: Karolina Friberg/imagebank.sweden.se

Cafés in Malmö

In Malmö draait alles om koffie. De lokale bevolking kent de koffiebonen, brouwsels en melanges van de verschillende koffiebars door en door. Hier zijn een paar van de beste cafés in Malmö en Skåne.

Traditionele patisserie

Hollandia is de oudste patisserie ('konditori') van Malmö, en de charmante salonachtige sfeer, kroonluchters en rode fluwelen stoelen versterken het nostalgische gevoel. Hollandia ligt aan een voetgangersstraat in het stadscentrum en is een populaire plek onder zowel bezoekers als inwoners.

Koffiebar

Lilla Kafferosteriet is uitgeroepen tot beste koffiebar in Malmö Gastronomy Award 2022. Het is een microkoffiebranderij en -café in een prachtig 17e-eeuws huis. Hier kunnen koffieverslaafden hun hart ophalen - van speciale melanges tot Hot Shots. Lilla Kafferosteriet werkt samen met toonaangevende koffie-experts en hun missie is om je koffiepauze beter, lekkerder en leuker te maken.

Als je zin hebt in een kopje koffie in een Italiaanse koffietent, is Solde Kafferosteri in Malmö een must. De verschillende bonen zijn afkomstig van geselecteerde plantages met de nadruk op 'single origin'-vondsten die de eigenaar tijdens zijn excursies heeft opgespoord. Tip: neem een zak gebrande koffiebonen mee naar huis, voor jezelf of om cadeau te geven aan een andere koffieliefhebber. 

Bakkerij

Ruths is een restaurant, delicatessenzaak - en de beste bakkerij van de stad, volgens de Malmö Gastronomy Award. Ruths is de hele dag geopend en biedt ontbijt, lunch en diner. Hun zuurdesembrood wordt bij elk gerecht geserveerd en kan ook mee naar huis worden genomen voor het geval je er geen genoeg van kunt krijgen (en dat zal hoogstwaarschijnlijk het geval zijn).

Tuincafé

Slottsträdgårdens Kafé, gelegen in een park naast het kasteel van Malmöhus, is een biologisch tuincafé en een grote trekpleister in de zomer. Kom hier voor lunch, koffie of een klassieke fika-pauze en kijk naar de vogels en de bijen in deze beeldschone, weelderige omgeving.

1 / 5

Lilla Kafferosteriet in Malmö

Vers gezette koffie bij Lilla Kafferosteriet in Malmö.

Foto: Carolina Romare

/ 5
Een barista gekleed in het zwart, giet water uit een zilverkleurige kan in een koffiekan met filter.

Lilla Kafferosteriet in Malmö

Foto: Carolina Romare

Twee obers praten in een café. Ze staan achter een toonbank met broodjes.

Ruths, Malmö

Foto: Ruths Malmö

Tafeltjes staan opgesteld in een tuin. Mensen gaan zitten op de houten stoelen. Op de voorgrond bloeien roze en witte bloemen.

Slottsträdgårdens Kafé, Malmö

Foto: Helena Bergqvist

Een man en een vrouw lopen buiten en langs het oranje bord van het Moderna Museet in Malmö.

Moderna Museet, Malmö

Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Binnen in een koffiehuisje. Een kamer achter een glazen wand met een open deur. Een lange tafel met stoelen en twee grote lampen in het midden van de kamer. Twee meisjes zitten bij het raam aan het einde van de kamer. Een klimplant in de opening van de muur.

Atrium in Malmö

Foto: Fredrik Wallin

Museumcafé

Moderna Caféet bevindt zich in het Moderna Museet en is een perfecte plek om te gaan zitten en je hedendaagse kunstervaring te overdenken. In dit oranjegekleurde café vind je een grote selectie lokale producten, heerlijk gebak en vullende broodjes. De koffie komt van het eerder genoemde Lilla Kafferosteriet.

Hotspot

Ga naar Kaffebaren på Möllan en ervaar de hele wereld op 40 vierkante meter. Deze kleine koffiebar is een kosmopolitisch centrum geworden waar de plaatselijke bevolking ofwel binnenloopt voor een snelle espresso bij de toonbank, ofwel urenlang blijft, keuvelend en uitkijkend over de gezellige drukte op het Möllevångstorget-plein.

Design café

Atrium is een licht en modern café in echte Scandi-stijl. Neem plaats tussen de groene planten voor een gezond ontbijt, brunch of lunch - vooral het broodje avocado valt in de smaak bij de stamgasten. Het menu is seizoensgebonden, maar bevat altijd vegetarische en veganistische opties.

Skåne tips

Stop niet bij Malmö - in de regio Skåne zijn nog veel meer micro-branderijen en koffiehuizen te ontdekken. Love Coffee is een branderij, koffiebar en winkel in Lund, en een voor de hand liggende plek voor koffieliefhebbers. In de winkelrekken vind je altijd vers gebrande koffie van verschillende origines en melanges voor zowel espresso als filter.

Kijk voor nog meer leuke cafés in Skåne in de uitgebreide cafégids van Visit Skåne.

Artikel gesponsord door

EU and Swedish Board of Agriculture