Skip to main content
Een gezin bereidt een klim voor
Rotsklimmen wordt een extreme sport genoemd, maar hoeft dat niet te zijn. Zelfs jonge gezinsleden kunnen het proberen. Een van de beste plekken om te klimmen in Zweden is aan de westkust, in de provincie Bohuslän.
Foto credit: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

De leukste activiteiten met kinderen

De zomervakantie betekent fun voor de hele familie. Dus zeker ook voor de kids. En daar zijn gelukkig in Zweden mogelijkheden genoeg voor.

Kajakken
De kustlijn van Bohuslän is een beetje een paradijs om te kajakken. Er is voor elk wat wils, van de ervaren kajakker tot de beginner. De gevarieerde natuur van Bohuslän biedt alles, van open zee, steile kliffen en eilandjes tot de wildernis en de meren.
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Kanoën en kajakken

Zweden heeft ongeveer 100.000 meren, honderden rivieren en een 3.000 km lange kustlijn die je fantastisch kunt ontdekken per kano, kajak of vanuit je raft.
Kanoën en kajakken
Midnight sun biking
Storulvån is a mountain station in the mountains of Jämtland near Åre. Due to its location it is the natural starting point for many different mountaineering experiences both in winter and summer. There are several different Nature's Best approved ecotourism operators in the area that provide all manners of outdoor adventures and activities.
Foto: Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se

Fietsen in Zweden

Van woeste bergpaadjes waar je met je mountainbike overheen scheurt tot aan vlakke kustwegen waar je eindeloos kilometers kunt maken... Zweden is een fietsland. Van zuid tot noord zijn er veel mogelijkheden om er met je tweewieler op uit te trekken. Stap op en rijd mee!
Fietsen in Zweden
Cultuur voor kinderen
Kinderen hebben net zoveel creativiteit en cultuur nodig als volwassenen. Een cultureel centrum voor kinderen zal de nieuwsgierigheid en het verlangen van het kind naar verhalen, kunst en muziek wekken. Room for Children is bijvoorbeeld een bibliotheek en kunstencentrum voor kinderen van 0-10 jaar.
Foto: Ann-Sofi Rosenkvist/imagebank.sweden.se

Stockholm met kinderen

Bezoek Stockholm met je kinderen. Bekijk hier alle kindvriendelijke tips voor de hoofdstad.
Stockholm met kinderen
Elanden
Met safari's, bumperstickers, ovenwanten en t-shirts met de eland (of Euraziatische eland) op is dit dier absoluut de zoölogische superster van Zweden.
Foto: Sara Ingman/imagebank.sweden.se

Spot de eland in Småland

De kans dat je een eland in het wild spot is groot in Småland. Maar heb je minder geluk, dan zijn er diverse elandenparken om de koning van het woud van dichtbij te bewonderen.
Spot de eland in Småland
Varen met een houten vlot
Vildmark i Värmland is door Nature's Best erkend als ecotoerisme-exploitant. Een van de unieke dingen die Vildmark i Värmland te bieden heeft, is houtraften. Bij zo'n excursie bouwen de deelnemers eerst hun eigen vlot van boomstammen en varen vervolgens met hun vlot de rivier af. De tours kunnen van 1 tot 8 dagen duren.
Foto: Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se

Vlotvaren

Vlotvaren is een populaire activiteit in Zweden. Bouw zelf je eigen vlot en dobber de rivier af met de stroom. Er zijn diverse georganiseerde vlotvaarsafari's waar je met een beetje hulp een geweldige ervaring in de Zweedse natuur kunt beleven.
Vlotvaren
Zipline, Småland
Little Rock Lake Zipline in Småland offers adventures for all ages.
Foto: Destination Småland

Zipline Little Rock Lake

Voor een echte stoere outdoor activiteit moet je in Småland zijn. Want hier kun je zweven tussen de boomtoppen via de langste zipline van Noord-Europa.
Zipline Little Rock Lake
Pippi Langkous in Astrid Lindgrens World
Pippi Langkous / Pippi Långstrump in Astrid Lindgren's World.
Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Wereld

Ontmoet Pippi Langkous, Michiel van de Hazelhoeve en Karlsson van het dak. Kom en herleef de boeken van Astrid Lindgren in dit heerlijke familiepark.
Astrid Lindgrens Wereld