Skip to main content
Man doing zipline in Småland
Zipline, Småland
Little Rock Lake Zipline in Småland offers adventures for all ages.
Foto credit: Destination Småland

Zweven door Småland

Dit is de zipline, de langste van Noord-Europa. En die vind je in het Zweedse Småland. Inderdaad, die groene vakantieregio in het zuiden van het land. Zweef tussen de boomtoppen en start je vakantieavontuur met een adrenaline kick!

Om de uitgestrekte bossen van de regio Småland eens van een andere kant te leren kennen, kun je een vlucht nemen met de zipline van Little Rock Lake. Je zweeft, stevig verankerd uiteraard, door de boomtoppen en vliegt boven de bossen, stroompjes en meren. 

Langste zipline van Noord-Europa

Little Rock Lake is de langste zipline van Noord-Europa met een lengte van in totaal 2,5 kilometer. De zipline is onderverdeeld in 14 stations, 7 torens en platforms in de bomen. Op sommige punten zweef je wel 52 meter boven de grond, dus een beetje hoogtevrees is niet direct handig. Maar houd je wel van een kleine adrenaline kick, dan is dit zeker een aanrader. 

Zipline, Småland
Tyrolienne dans la région de Småland Photo: Daniel Breece/Destination Småland

Suis over de boomtoppen

Je kunt met een snelheid van maximaal 70 km/u over Småland heen suizen. Maar klinkt dat misschien als iets te snel, dan kies je een van de langzamere levels. Je kunt bij Little Rock Lake kiezen uit drie verschillende opties. De zwarte route van 1750 meter geeft zo'n drie uur vliegplezier. De kortere blauw/groene route is 1009 meter en duurt twee uur. En de langste route van 2426 meter duurt vier uur (met een groep van 8). Welke route je ook kiest, je krijgt uiteraard altijd professionele begeleiding mee.

Video: Sweden Zipline