Skip to main content
Varen met een houten vlot
Vildmark i Värmland is door Nature's Best erkend als ecotoerisme-exploitant. Een van de unieke dingen die Vildmark i Värmland te bieden heeft, is houtraften. Bij zo'n excursie bouwen de deelnemers eerst hun eigen vlot van boomstammen en varen vervolgens met hun vlot de rivier af. De tours kunnen van 1 tot 8 dagen duren.
Foto credit: Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se

Vlotvaren

Vlotvaren is een populaire activiteit in Zweden. Bouw zelf je eigen vlot en dobber de rivier af met de stroom. Er zijn diverse georganiseerde vlotvaarsafari's waar je met een beetje hulp een geweldige ervaring in de Zweedse natuur kunt beleven.

Met een vlot de rivier afdobberen. Dit is pas relaxen en chill. Maar voordat je zover bent, is het bikkelen. Want het vlot staat niet klaar voor je, daarvoor moet je eerst zelf aan de bak.

Bouw je eigen vlot

Je bouwt je vlot zelf met slechts boomstammen en touw. Geen spijkers of ander gereedschap komen er aan te pas. Vijf lagen boomstammen, een zeil waarmee je een hutje maakt zodat je droog kunt zitten mocht er een spatje regen vallen, proviand mee op het vlot en je reis kan beginnen. 

Vlotvaar safari's 

Je kunt één dag dobberen, maar je kunt ook een vlotsafari boeken van enkele dagen. De regio’s Värmland en Gold of Lapland zijn dé provincies waar je dit avontuur aan kunt gaan.