Skip to main content
Een industrieel gebouw met een unieke architectuur die doet denken aan een strijkijzer is omgeven door water.
Het industriële landschap, Norrköping
Arbetets museum (The Museum of Work) is gevestigd in het 'Strykjärnet' (flatiron) gebouw, dat een van de meest iconische industriële gebouwen van Norrköping is.
Foto credit: Norrköpings kommun

Linköping en Norrköping

Soms zijn er van die steden waar je in eerste instantie nooit van gehoord hebt, maar die kleine pareltjes blijken te zijn. Zoals deze twee: Linköping en Norrköping. Ideaal voor een verrassende citytrip! Vlieg direct naar Linköping vanuit Amsterdam en geniet van de gezelligheid, natuur en archipel van deze twee zustersteden.

Kinda canal, Linköping
Kinda canal, Linköping
Foto: Rederi AB Kind

Bezoek Linköping in Zuid-Zweden en...

Linköping is een (studenten)stad met eindeloos veel mogelijkheden. Of je er nu met z’n tweeën een romantisch weekend van wilt maken of er op uit wilt trekken met de kinderen. Het kan allemaal! In de binnenstad van Linköping ga je terug in de tijd en beleef je het stadsleven zoals dat er ruim een eeuw geleden uitzag, met de luxe van nu natuurlijk. Bekijk de houten huizen met hun prachtige tuinen en geplaveide straatjes en bezoek de vele leuke winkeltjes, restaurants, cafés en musea.

Een tram in Norrköping
Een tram in Norrköping
Norrköping in Midden-Zweden is een van de weinige steden met nog werkende trams. Norrköping is de tiende grootste stad van Zweden qua bevolking. Het was vroeger een grote industriële stad met de nadruk op textielproductie, maar is de afgelopen decennia omgevormd tot een centrum voor cultuur en academische wereld.
Foto: Fredrik Schlyter/imagebank.sweden.se

... plak een bezoek aan Norrköping eraan vast!

Zusterstad Norrköping ligt op een uurtje van Linköping en bruist van de creativiteit. Naast het cityleven is Norrköping een prima uitvalsbasis om de prachtige oostkust te ontdekken. De archipel met eilanden ligt om de hoek en hier kun je prima uitstapjes maken op de fiets, per boot of in de kajak. In de stad zelf kun je genieten van de leuke buurt Knäppingsborg, diverse musea of een uitstapje maken naar de spectaculaire dierentuin Kolmården.