Skip to main content
Zonsondergang op een meer in Småland
Zonsondergang op een meer in Småland
Foto credit: Cathrine Rydström

Rondom Jönköping

De stad Jönköping aan het Vätternmeer in Småland heeft veel te bieden, maar ook in de regio eromheen is ontzettend veel te doen. We zetten het voor je op een rijtje.

De stad Jönköping

Als je voor Jönköping kiest uit uitvalsbasis voor je vakantie, ga je je niet vervelen. De regio Småland heeft veel te bieden en in en om Jönköping is genoeg te doen. Zeker voor families met kinderen. Jönköping ligt ideaal gelegen aan het Vättern en bezit om die reden alleen al twee kilometer wit zandstrand. Kijk, daarmee begint je vakantie altijd goed. Verder is Jönköping een gezellige provinciestad met leuke winkels en prima horeca. Bezoek het skatepark Olliewood en probeer zelf een stukje te skaten hier. Genoeg asfalt en shapes hier, want het skatepark is ruim 1200 vierkante meter groot en daarmee is Olliewood een van de grootste skateparken van Zweden. Jönköping heeft verder leuke musea voor families, waaronder het Jönköping County Museum (bekend van Johan Bauers trollen en ridder tekeningen) of het science center Upptech.

Zweden voor paardenliefhebbers

Paardrijdliefhebbers kunnen in dit deel van Småland hun hart ophalen. Rondom Jönköping zijn er veel mogelijkheden om te genieten van de omgeving te paard. Helemaal bijzonder: boek een stuga met je eigen paard erbij. Dat kan bij Kyrkevarn

Stap op de fiets

Fietsen in Småland is een perfecte manier om het landschap te verkennen. Fiets door Jönköping zelf, langs het Vättern meer of door een van de vele natuurreservaten rondom de stad. Er zijn diverse routes voor ieder niveau. Dus of je nu van het ruige mountainbike werk houdt in de natuur of lekker met je gezin op pad wil, de regio biedt veel verschillende mogelijkheden.

Watersporten rondom Jönköping

Het Vätternmeer is na het Vänern meer het grootste meer van Zweden. En dus leeft de watersport hier enorm. Pak een kano, stap in een bootje of neem een duik in het meer.