Skip to main content
Orsa Grönklitt, Dalarna
Hardlopen in de prachtige omgeving van Orsa Grönklitt, Dalarna.
Foto credit: Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt

In hartje Dalarna vind je het compacte en gezellige vakantiedorp Orsa Grönklitt. Zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Gezinnen die van een beetje actie houden tijdens hun vakantie, want inderdaad... er valt hier genoeg te doen!

Orsa Grönklitt, Dalarna
Huur een fiets bij Orsa Grönklitt en verken de prachtige omgeving.
Foto: Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt in de zomermaanden

Zijn de besneeuwde wintermaanden in Orsa Grönklitt zeer zeker de moeite waard voor een bezoek, in de zomer draait alles om de eindeloze groene natuur! Orsa Grönklitt is een overzichtelijk stugadorp waar de rode huisjes en vakantiewoningen verspreid liggen in de uitgestrekte bossen en heuvels. Ideaal als je vanuit je huisje rechtstreeks het bos in wil stappen. Actieve vakantie of lekker luieren? Het kan hier. Neem een duik in een van de vele meren, trek een baantje in het zwembad of ga erop uit met je mountainbike, kano of hengel.

First Camp Orsa, Dalarna
Orsa Camping wordt ook wel de 'riviera van Dalarna' genoemd omdat het prachtig gelegen is aan het water en de bergen.
Foto: First Camp

De omgeving van Orsa Grönklitt

Wie Zweden zegt, zegt rode huisjes, elanden, krakendvers knäckebröd en een flinke portie eindeloze natuur. Je vindt al deze ingrediënten in de regio Dalarna in Midden-Zweden. Orsa Grönklitt ligt op 400 meter hoogte en kijkt in de verte over het uitgestrekte Orsasjön, het meer van Orsa, dat zo'n 15 km verderop ligt. Dit meer loopt min of meer over in het nog grotere Siljan meer, waar je de gezellige plaatsjes Mora en Rättvik vindt. En natuurlijk ga je niet naar huis zonder het enige echte souvenir uit deze regio: het wereldberoemde Dalarna paard.

Vanlife – een nieuw type ‘all-inclusive’ reizenVanlife – een nieuw type ‘all-inclusive’ reizen