Skip to main content
Buiten eten
Tijdens de lente en zomer grijpen Zweden elke kans aan om buiten te zijn, zowel om te koken als te eten. Dat kan een picknick zijn of buiten koken in de natuur, een barbecue in de tuin of gewoon een kom soep op het balkon of op de stoep.
Foto credit: Apelöga/imagebank.sweden.se

Bucketlist voor Skåne

Okee, je vakantiebestemming is bekend: Skåne gaat het worden. Goede keuze! Maar wat ga je nu doen? Of je nou drie dagen of drie weken hebt, dit verlanglijstje helpt je op weg. Fijne rondreis!

Ribersborg en Västra Hamnen, Malmö
Malmö is een stad van contrasten, die een historisch stadscentrum combineert met ultramoderne wijken zoals Västra Hamnen, de westelijke haven.
Foto: Werner Nystrand

Malmö

Alle wegen in de prachtige zuidelijke provincie Skåne leiden naar Malmö, Zweden. De perfecte mix van ouderwetse charme en ultramoderne kosmopolitische vibes, deze kuststad biedt voor elk wat wils.
Malmö
Kattegattleden, Halland
Kattegattleden in Halland is de eerste nationale fietsroute van Zweden.
Foto: Oskar Albrektsson/Region Halland

Fietsen: de Kattegattleden

Skåne is een ideale fietsregio. Weinig hoogteverschil en veel prachtig aangelegde fietsroutes. Daarvan is de Kattegattleden veruit de bekendste. En de langste!
Fietsen: de Kattegattleden
Stenshuvud
Stenshuvud is het meest zuidelijke nationale park van Zweden. Het omvat 380 hectare prachtige natuur. Stenshuvud zelf is een berg, 97 meter hoog omgeven door veel verschillende soorten natuur, zoals heide, strand en weilanden.
Foto: Conny Fridh/imagebank.sweden.se

De mooiste stranden in Zuid-Zweden

Vergeet Spanje, vergeet Frankrijk! De Zweedse zandstranden zijn de place to be! Je vindt ze in Zuid- en Oost-Zweden. Deze zuidwestelijke regio ligt geografisch het dichtst bij Nederland. Wie vroeg opstaat, zou al rond lunchtijd languit in het Zweedse zand kunnen liggen.
De mooiste stranden in Zuid-Zweden
Skåneleden wandelroute
Wandelen op de Skåneleden
Foto: Mickael Tannus/Tourism in Skåne

Skåneleden

Trek je wandelschoenen maar aan, pak je rugzak en trek erop uit over de exact 1180 kilometer lange Skåneleden. Ontdek het zuidelijke deel van Zweden te voet.
Skåneleden
Ale Stenar
Ale Stenar is een stenen schip uit de ijzertijd in Zweden. Het is gelegen aan de zuidkust van Skåne in het zuiden van Zweden. Het is 67 meter lang en bestaat uit 59 grote rotsblokken, elk met een gewicht van ongeveer 5 ton.
Foto: Conny Fridh/imagebank.sweden.se

Ales Stenar

Op de heuvels bij het zuidelijke plaatsje Kåseberga ten oosten van Ystad vind je een van de meest raadselachtige bezienswaardigheden van Zweden: Ales Stenar.
Ales Stenar
Simrishamn
Simrishamn is een klein kustplaatsje in Österlen aan de oostkust van Skåne.
Foto: Conny Fridh/imagebank.sweden.se

Österlen

Österlen is een deel van de zuidelijke provincie Skåne en is een populair gebied. De Zweden noemen dit gebied ook wel eens 'de Zweedse provence'. En die vergelijking gaat eigenlijk best goed op.

Österlen
Wijnkasteel Kronovalls
Kronovalls Wine Castle werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw. In de late jaren 1800 werd het herbouwd door de architect Isak Gustaf Clason tot zijn huidige barokke stijl. Tegenwoordig wordt het gehuurd door de Zweedse wijnproducent Åkesson Wines. Het kasteel is omgetoverd tot hotel met restaurant en wijncafé. Het kasteel herbergt ook een grote wijnkelder waar een groot deel van de champagne "Kronovalls Vinslott Tirage" wordt opgeslagen om te rijpen.
Foto: Miriam Preis/imagebank.sweden.se

Cultuur & historie in Skåne

De Zuid-Zweedse regio Skåne heeft op cultureel en historisch vlak heel wat te ontdekken: maak een rondje langs de kastelen, bezoek de vele musea of duik in de eeuwenoude historie.
Cultuur & historie in Skåne
Fietstocht op Ven, Skåne
Ven is een klein eiland in Öresund. Er zijn bijna geen auto's en er zijn genoeg fietsen te huur op het eiland - perfect voor een fietstocht met het gezin!
Foto: Mickael Tannus

Het eiland Ven

Voordat je Zweden in of uit rijdt via de Öresundsbrug is er in ieder geval één plekje op de grens met Denemarken dat je niet mag missen. Het prachtige eiland Ven.
Het eiland Ven
Norra Hamnen, Helsingborg
Uitzicht over Norra Hamnen (de noordelijke haven) in Helsingborg.
Foto: Feras Jarghon

Helsingborg

De Zweedse stad Helsingborg is een juweeltje aan de kust. De kustplaats wordt beschouwd als een van Europa's meest innovatieve steden, maar heeft daarnaast ook een historische betekenis en je vindt hier spectaculaire natuur.

Helsingborg
Hiking
De natuur van het schiereiland Kullaberg is adembenemend en biedt voor elk wat wils. Geniet van het prachtige uitzicht over de zee en de dramatische kliffen van het natuurreservaat Kullaberg en pittoreske dorpjes terwijl je wandelt langs het Kullaleden-pad, het eerste wandelpad in Zweden dat is gecertificeerd door de European Ramblers Association.
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

5x de mooiste nationale parken in Skåne

Skåne is een regio met heel veel gezichten: van ruige kusten, tot diepe uitgestrekte wouden en gele koolzaadvelden. Ideaal voor een gevarieerde vakantie. We zetten vijf natuur hoogtepunten in dit deel van Zuid-Zweden op een rijtje voor je.
5x de mooiste nationale parken in Skåne