Skip to main content
Dalarna
Twee jongens ontspannen aan de rivier in Dala Floda, Dalarna.
Foto credit: Jonas Lindgren/Visit Dalarna

Dalarna

Alsof je een Zweedse ansichtkaart instapt. Inderdaad, welkom in de regio Dalarna. Veel Zweedser dan dit krijg je het niet!

Siljanmeer, Dalarna
Siljan is het zevende grootste meer van Zweden. Het wordt omringd door de steden Mora, Rättvik en Leksand.
Foto: Anna Holm/Visit Dalarna

Favoriete vakantieregio, dit is Dalarna!

De provincie Dalarna ligt in Midden-Zweden en met zijn bergen grenst het in het westen aan Noorwegen. Van rode huisjes tot het Dalarna paard, hier vind je een stukje authentiek Zweden in het midden van het land. Dalarna heeft ongeveer de grootte van België, maar is een stuk minder dichtbevolkt met minder dan 300.000 inwoners. Welkom in Dalarna! Bekijk direct onze bucketlist voor deze regio!

Mountainbiken in Idre
Idre Fjäll in Dalarna is een van de vele familievriendelijke bestemmingen
Foto: Idre Fjäll

De natuur is overal!

Dalarna heeft het allemaal: van bergtoppen die reiken tot boven de boomgrens, de hoogste waterval van Zweden, uitgestrekte bossen, glasheldere beken, meren en rivieren tot aan lieflijk en groen boerenland. Adem de frisse lucht in, luister naar de stilte en voel het zachte gras onder je blote voeten. Overal ben je ‘midden in de natuur’ in Dalarna. Of je nou met kinderen bent of niet, dat er véél te beleven valt in die prachtige natuur, dat gaan we je laten zien. Ontdek de natuur van Dalarna hier! 

Summer holiday
In Sweden summer is short but sweet. Children have their summer holiday from the beginning of June to the end of August and many Swedish families spend at least part of their summer holiday in the countryside, visiting family or just hanging out.
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Idre Fjäll

Sommige bestemmingen hebben het allemaal: de vakantie vibe vind je in Idre Fjäll. Dit comfortabele bergdorp in het noorden van Dalarna heeft de beste ingrediënten voor een heerlijke vakantie: fijne accommodatie, veel te doen voor jong en oud en dat alles afgetopt met een flink portie oogverblindende natuur. Wanneer ga jij?

Orsa Grönklitt

In hartje Dalarna vind je het compacte en gezellige vakantiedorp Orsa Grönklitt. Zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Gezinnen die van een beetje actie houden tijdens hun vakantie, want inderdaad... er valt hier genoeg te doen!

Kijk even mee: dit is Dalarna!
1 / 4

Midsummer in Dalarna

Het midzomerfeest midden juni wordt in deze regio altijd groots gevierd! Een unieke kans om het mee te maken.

Foto: Per Bifrost/imagebank.sweden.se

/ 4

Midsummer in Dalarna

Foto: Per Bifrost/imagebank.sweden.se

Summer evening

Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Falu mijn, Falun

Foto: Anna Holm/Visit Dalarna

Blueberry picking

Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Vanlife – een nieuw type ‘all-inclusive’ reizenVanlife – een nieuw type ‘all-inclusive’ reizen