Skip to main content
Pippi Langkous in Astrid Lindgrens World
Pippi Langkous in Astrid Lindgrens World
Pippi Langkous / Pippi Långstrump in Astrid Lindgren's World.
Foto credit: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Wereld

Ben jij al sinds je jeugd een groot fan van Pippi en kunnen ook je kinderen geen genoeg krijgen van de boeken van Astrid Lindgren? Dan is dit dagje uit helemaal iets voor jouw gezin!

Ontmoet Pippi Langkous, Michiel van de Hazelhoeve en Karlsson van het dak. En bezoek de Mattisburcht, het Kersendal, of Bolderburen. In het plaatsje Vimmerby in de Zuid-Zweedse streek Småland ligt het attractiepark Astrid Lindgrens Wereld. Hier kom je de meeste van Astrid Lindgrens figuren en werelden tegen. Kom spelen, haal kattenkwaad uit, beleef bekende taferelen uit de boeken en word zelf een onderdeel van de geliefde verhalen! En je kunt overnachten in een van de vakantiehuisjes.

Michiel, Ronja en nog veel meer

Ken jij Emil i Lönneberga? Dat is de Zweedse naam van Michiel van de Hazelhoeve, de hoofdpersoon uit de kinderboekenserie van Astrid Lindgren. Er is ook een televisieserie gemaakt, daarin heette de ondeugende, ongeveer achtjarige zoon van Anton en Alma Svensson, Emil. Hij woont op de boerderij Hazelhoeve (Katthult) in Lönneberga in het Zweedse Småland. Michiel komt door zijn streken vaak in de problemen. De avonturen van Michiel die bij bijna alle kinderen en volwassenen over de hele wereld bekend zijn, kun je volgen in Astrid Lindgrens Wereld. Katthult, waar Michiel, Ida en de rest van de familie Svensson wonen kreeg een plekje in het park bij de 50ste verjaardag van het eerste boek van Astrid Lindgren over Emil van Lönneberg.

Herleef de boeken live

In het park tref je de meeste karakters uit de verhalen van Astrid Lindgren in een omgeving die je herkent uit haar boeken en de films. Je kunt Pippi zien, Karlsson van het dak, Madieke, Ronja de Roversdochter, Rasmus en de gebroeders Leeuwenhart. De meeste boeken zijn compleet nagebouwd, hier kunnen de kinderen spelen in de decors uit hun favoriete boeken. Bovendien worden er dagelijks tientallen toneelvoorstellingen en muziekoptredens gegeven. 

Let op: de meeste voorstellingen zijn in het Zweeds, maar zijn ook zonder de taal te verstaan goed te volgen. Zeker als je de boeken hebt gelezen.