Skip to main content
Malmö train station
A train station in Malmö called Triangeln (the triangle) opened in 2010 as part of a rail tunnel project and a new underground area of Malmö Central Station.
Foto credit: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se

Treinkaartjes en -passen

Koop een los kaartje voor een losse treinrit of ga je vaker met de trein tijdens je rondreis? Dan is een treinpas misschien een goed alternatief.

Kinderen

Tot twee kinderen onder de 16 jaar reizen in dagtreinen gratis mee met een volwassene. Dit geldt het hele jaar door. 

Jongeren

Reizigers onder de 26 jaar krijgen op alle treinreizen 30% korting. Dit geldt het hele jaar door. 

Sweden Rail Pass

Met de Sweden Rail Pass kun je op 3-8 dagen binnen één maand op de meeste routes van de Zweedse spoorwegmaatschappijen onbeperkt reizen. Tot twee kinderen onder de 16 jaar reizen gratis mee met een volwassene (voor nachttreinen geldt een toeslag). Voor extra kinderen gelden gereduceerde prijzen. Niet bij de prijs inbegrepen zijn de kosten van reservering of toeslagen (bijvoorbeeld gereserveerde stoelen, slaapwagons of couchettes). 

ScanRail-pas

De ScanRail pas is goed voor onbeperkt reizen in Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Kinderen tot vier jaar reizen gratis. Kinderen van 4 tot 11 jaar krijgen 50% korting. Bij de ScanRail-pas is de toeslag voor de hoge snelheidstrein, de Zweedse X2000, niet inbegrepen. Met de pas krijg je ook korting op bepaalde overtochten per boot en bij particuliere spoorwegmaatschappijen. 

ScanRail-pas 60+
Reizigers van 60 jaar en ouder. Er kan om een identiteitsbewijs gevraagd worden. Voor de ScanRail-pas 60+ gelden dezelfde kortingen en voorwaarden als voor de ScanRail-pas. 

ScanRail Jongerenpas
Alleen geldig als de reiziger op de eerste reisdatum jonger is dan 26 jaar. Voor de ScanRail Jongerenpas gelden dezelfde kortingen en voorwaarden als voor de ScanRail-pas.
 
Voor verdere informatie over ScanRail en waar deze te verkrijgen is, kun je terecht op hun website.

Geen kaartjes meer te koop in SJ-treinen

Sinds 2015 kunnen treinreizigers geen kaartjes meer in SJ-treinen kopen. Iedereen moet een treinkaartje hebben gekocht voordat hij of zij de trein ingaat.

Treinkaartjes zijn verkrijgbaar via www.sj.se/english. En, ook via de volgende websites: www.acprail.com, www.scandinavianrail.com, www.raileurope.com, www.interrail.eu, www.eurail.com, www.trainline.com, www.loco2.com.

Of gebruik mobil.sj.se, de SJ-app of je kunt bellen naar de SJ Klantenservice: + 46 771-75 75 75 (toets 1). Ben je niet in het bezit van een treinkaartje dan betaal je een standaard bedrag van SEK 1200.