Skip to main content
Stuga in Vimmerby
Foto credit: Andreas Nordström/imagebank.sweden.se

Vimmerby

De plaats Vimmerby ligt in het noorden van Småland. Een charmant stadje dat een en al Astrid Lindgren uitademt, de beroemdste inwoner van Vimmberby.

Geboorteplaats van Astrid Lindgren

Want wie kent die stoere, grappige, lieve Pippi Langkous nou niet? De boeken, films… en nu ook de échte Pippi. Je kunt haar ontmoeten! In het Zweedse Astrid Lindgrens Wereld. Het vrolijke meisje met de rode vlechten en hangende kniekousen loopt hier echt rond. Sterker nog, ook Villa Kakelbont kun je bezoeken. Er is een themapark gebouwd rond alle figuren uit de boeken van Astrid Lindgren. 

Schrijfster Astrid Lindgren groeide op in dit lieflijke plaatsje. Je kunt haar geboortehuis bezoeken: Astrid Lindgren’s Näs. In deze buurt groeide Astrid Lindgren op, speelde ze op straat en haalde heel veel inspiratie voor haar latere boeken. Je kunt er een rondleiding krijgen, er zijn diverse tentoonstellingen en veel te zien en te horen over Zwedens bekendste schrijfster. Astrid schreef veel meer dan Pippi Langkous. Ze werd daarnaast bekend met haar werk over het stoute jongetje Michiel van de Hazelhoeve (Emil in het Zweeds), Ronja de Roversdochter en de Gebroeders Leeuwenhart.