Skip to main content
Wildpark Kolmården
Bezoek het wildpark Kolmården in de buurt van Norrköping.
Foto credit: Rickard Monéus/Kolmården

Kolmården Wildlife Park

Je hebt dierentuinen en je hebt dierentuinen. Een dagje naar Kolmården Wildlife Park is zo'n voorbeeld van een dierentuin die je beslist gaat verrassen. Deze mag op de to-do lijst tijdens je familievakantie.

Kolmården is gevestigd in de prachtige omgeving van Linköping en Norrköping ten zuiden van Stockholm. Dit dierenpark strekt zich uit over een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer en herbergt meer dan 600 dieren van over de hele wereld.

We zetten de hoogtepunten uit Kolmården voor je op een rijtje:

1. Stap in de Safari Gondola

Inderdaad, Kolmården beschikt over een heuse kabelbaan waarmee je een uniek tochtje kunt maken over het park. Vanuit je gondel heb je niet alleen goed zicht op de ruime opgezette verblijven van de dieren, maar heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving. Bekijk de leeuwen van bovenaf, zie de elanden van dichtbij en kijk ondertussen uit over het prachtige meer Bråviken.

2. Bamses Wereld

Het kleine beertje Bamse behoort echt tot de Zweedse cultuur. Iedereen in Zweden groeit op met de avonturen van Bamse. Niet zo gek dat er een heel deel van Kolmården gewijd is aan dit ijzersterke beertje, bekend uit de boeken en tekenfilms. In Bamses Värld vind je leuke attracties, speeltuinen, een park en food courts. Bij uitstek ook geschikt voor de allerkleinsten. 

3. Bekijk de roofdieren

De roofdieren in Kolmården krijgen een glansrol in het speciaal aangelegde Tiger World. Hier kun je bijzondere katachtigen van dichtbij bekijken.

Accommodatie in Kolmården

Wil je je verblijf in Kolmården verlengen, zorg dan dat je een nachtje bijboekt in het bijbehorende Vildmarkshotellet. Dit hotel, geheel in Afrikaans thema aangekleed, vind je vlak naast het dierenpark. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de naastgelegen meren. En ben je erg avontuurlijk ingesteld, dan overnacht je tussen de dieren in het park in de tenten van het Safari Camp.

Lees meer over de regio Östergötland waar Kolmården Wildlife Park deel vanuit maakt.